Ukrayna: Zelenskıy, Putin ile Görüşme Talebine Henüz Bir Yanıt Alamadı

TAKİP ET

Ukrayna Devlet Başkanı Volodımır Zelenskıy'ın sözcüsü Iuliia Mendel, "Vladimir Putin ile görüşme talep ettik. Henüz bir yanıt almadık ve bunun, diyalogun reddi olmamasını umuyoruz" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskıy, Donbas'ta artan gerilimle alakalı bölgedeki işgali sürdüren Rusya'nın Diktatörü Vladimir Putin ile bir görüşme talep etti.

Reuters'a açıklama yapan Zelenskıy'ın sözcüsü Mendel, Zelenskıy'ın Putin ile bir görüşme talep ettiğini ancak henüz yanıt alamadığını belirterek "Bunun, diyalogun reddi olmamasını umuyoruz" dedi.

Mendel, işgalci Rusya'nın Ukrayna sınırına 40 binin üzerinde asker yığdığını ve geçici işgal altındaki Kırım'a da 40 binden fazla işgalci asker konuşlandırdığını bildirdi.

Zelenskıy, işgalci Rusya'nın asker konuşlandırmasını ve Donbas bölgesinde tırmanan gerilimle alakalı bir dizi görüşme yapmak için Paris'e gidecek.

Donbass'taki Gerilim

Geçen haftalarda işgalci Rusya, Ukrayna'nın güneydoğusundaki Donbas bölgesine çok sayıda askerî birlik sevk etmişti. Bu duruma Ukrayna, Avrupa Birliği ve ABD tepki göstermişti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Donbas'taki durum kötüye gittiği takdirde ABD'nin Kıyiv'i destekleyeceğine dair bir söz verdiğini açıklamıştı. 

ABD, Rusya'yı, Ukrayna'da 'istikrarı bozucu' eylemlerde bulunmakla suçlamıştı. Nitekim ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de "Rus saldırganlığının artması durumunda Washington, Ukrayna'yı yalnız bırakmayacak" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Son olarak ABD, iki savaş gemisini Türk Boğazları'ndan geçirerek Karadeniz'e göndermek için Türkiye'ye bildirimde bulunmuştu. 

Volodımır Zelenskıy Zelenskiy Vladimir Putin Ukrayna Donbass Donbas Rusya Kırım Mendel işgal geçici işgal ABD Türk Boğazları Karadeniz Avrupa Birliği AB Fransa