Ukrayna'da Cephe Hattındaki Asker ve Sağlıkçılar Çin Virüsü Aşısı Olmayı Reddediyor

TAKİP ET

Ülkenin doğusunda Rus destekli ayrılıkçılara karşı savaşan Ukrayna askerleri ve bölgedeki hastanelerde görev yapan sağlıkçılar, öncelikli grupta olmalarına rağmen Çin Virüsü aşısı olmayı reddediyor.

Ukrayna'nın doğusunda Rus destekli ayrılıkçılara karşı ülkelerinin toprak bütünlüğünü savunan askerler ve bölgedeki hastanelerde görev yapan sağlık çalışanları, ayrılıkçılara direndikleri gibi Çin Virüsü aşısına da direniyor.

Covid-19'a ve Covid-19'a karşı geliştirilen aşılara ilişkin yeterli bilgi bulunmadığını ifade eden ordu mensupları ve sağlık çalışanlarının sebep olduğu kriz, hükumetin bölgedeki devlet çalışanlarını aşılamada öncelikli grup ilan etmesinin ardından patlak verdi.

Donbass'ta topraklarını savunan askerler ve Rus yanlılarına karşı verilen mücadelede önemli bir rol üstlenen sağlıkçılardan şimdiye dek yalnızca yüzde 5'i aşı olmayı kabul etti. Geri kalanların birçoğu ise halihazırda çatışma bölgesindeyken toplumun geri kalanından izole olduklarını ve risk altında olmadıklarını beyan ederek virüs ve aşıya ilişkin yeterli bilgi edinilinceye kadar aşı olmak istemediklerini dile getiriyor.

Ukrayna'daki bir UNICEF yetkilisi ise aşıya karşı oluşan bu isteksizliğin ülkeyi kasıp kavuran dezenformasyondan kaynaklandığını belirtti.

ukrayna donbass ayrılıçılar rusya covid-19 unicef çin virüsü aşı öncelikli grup ukrayna ordusu ukrayna askerleri izolasyon