Ukrayna'da Karantina Süresi 30 Haziran'a kadar Uzatıldı: Halk Tepkili

TAKİP ET

Ukrayna Hükûmeti, yaz mevsimiyle başlayacak tatil döneminde Çin virüsü vaka sayılarında turizm sektörünü olumsuz etkileyecek bir artış yaşanmaması amacıyla ülke genelindeki karantina uygulamasını 30 Haziran'a kadar uzatma kararı aldı.

Ukrayna'da Mart'tan bu yana uygulanan sıkı karantina tedbirleri, halk tarafından tepkiyle karşılanıyor. Restoranların sadece paket servis hizmeti verebildiği ülkede, bütün eğitim ve öğretim kurumları uzaktan eğitim yoluyla yıllık programlarını sürdürüyor.

Kısıtlamalar kapsamında metro, otobüs, minibüs gibi toplu taşıma araçları yalnızca asker, polis ve sağlık çalışanları gibi istisnaya tâbi tutulan devlet memurlarına, izin belgesi karşılığında hizmet verebiliyor. Salgından ötürü çetin günler geçiren Ukrayna'da iktidar partisinden restoran sahibi olan milletvekillerine ait işletmelerin, bahis konusu karantinada gizli saklı hizmet verdiğine ilişkin söylentiler ise halkta büyük bir infial yarattı.

Protesto Hazırlığı

Yaşanan olaylardan rahatsız olan Ukrayna halkı ise zaman zaman hükûmeti protesto ediyor. Yerel basında yer alan haberlerde, karantinanın 30 Haziran’a dek uzatılması kararına karşı Ukrayna halkı tarafından yakın zamanda protesto düzenleneceği iddia ediliyor.

Ukrayna karantina çin virüsü salgın pandemi koronavirüs tam kapanma kapanma covid-19 kovid-19 karantina süresi uzatıldı protestolar salgın tedbirleri kısıtlamalar