Ukrayna'da Türk SİHA'ları İçin Fabrika Kurulması Planlanıyor

TAKİP ET

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Türk Bayraktar SİHA'ların üretimi için Ukrayna'da fabrika kurulmasının planlandığını açıkladı.

Ukrayna’nın yeni Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Radio Svoboda’ya verdiği röportajda, Türkiye’deki üretim tesislerinin kapasitesinin dolu olduğu için şirketin SİHA’ların üretimi için Ukrayna'da yeni bir fabrika açmak ile ilgilendiğini ifade etti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı ile Bayraktar şirketi arasında SİHA bakım ve eğitim merkezi inşaatı konusunda anlaşmanın imzalandığını hatırlatan Büyükelçi, tarafların üretim tesisi inşa etme planlarını değerlendirdiğini belirtti. Büyükelçi, "Aslında bu muhtemelen yıllar içinde değil aylar içinde çözülecek bir meseledir. Bakım ve eğitim merkezi inşaatı için arazi ayarlama çalışmaları devam ediyor. Bununla paralel olarak Bayraktarların Ukrayna’da üretimi konusunda daha çalışmalar yürütülüyor… Benim elimde olan bilgi, insansız hava araçlarının hem Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için hem de diğer ülkelere tedarik edilmek için Ukrayna’da sıfırdan üretilmesi düşünüldüğüne işaret ediyor." dedi.

Birçok ülkenin Bayraktar SİHA’ların satın alımı ile ilgilendiğini ifade eden Bodnar, “Bana göre Türkiye’deki üretim potansiyeli oldukça dolu. Bu nedenle, yeni pazarlara açılmak ve ortak testler gerçekleştirmek için yeni tam zamanlı üretim tesislerinin inşa edilmesi Türk tarafının da menfaatinedir.” dedi.

ukrayna siha bayraktar vasıl bodnar büyükelçi