Ukraynalıların Ezici Çoğunluğu Rus İşgalini Engellemeye Yönelik Çabaları Yetersiz Buluyor

TAKİP ET

Ukrayna'da yapılan bir anket, ülkenin Rus istilasına karşı hazırlığının halk tarafından yeterli görülmediğini ortaya koydu.

Ukrayna-Rusya gerilimi artarak sürüyor. Dün açıklama yapan Rus diktatörü Putin, ABD ile yapılacak olan görüşmelerin Ukrayna'ya yönelebilecek bir askeri harekatı etkilemeyeceğini, Rusya'nın tavrını koşulsuz güvenliğini sağlamak hedefiyle belirleyeceğini söylemişti.

Rus Diktatörü Putin'den Ukrayna'ya Tehdit: Tepkisiz Kalamayız


Qırım Haber Ajansının haberine göre, Rus istilasının hedefi olması muhtemel olan Ukrayna'da yapılan bir kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre halkın yüzde 49,2'si Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması ihtimalini ciddi bir tehdit olarak görürken yüzde 41,4'ü ise Rusların saldırmayacağını düşünüyor.

Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü tarafından 13-16 Aralık günleri arasında işgal altındaki Kırım ve Donbas haricindeki Ukrayna genelinde yaşayan 1203 kişiyle çevrim içi olarak görüşme yöntemiyle yapılan çalışmada, Ukraynalıların yüzde 57,8'inin Rusya'nın istilasını engellemeye yönelik diplomatik ve askeri çalışmaların yetersiz olduğunu düşündüğü görüldü.

Kırımoğlu: Ukrayna'ya Saldırması Rusya'nın Dağılmasına Yol Açabilir

Rusya Ukrayna'yı istilaya yönelik askeri hazırlıklarını ve sınıra askeri yığınağını artırırken Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, QHA'ya yaptığı açıklamada, "Ukrayna’ya karşı geniş çaplı saldırı başlatması Rusya’ya büyük zarar verebilir, dağılmasına sebep olabilir" ifadelerini kullandı.

 

ukrayna rusya kırımoğlu savaş saldırı