Ukrayna'nın Başkenti Kiev'deki Rus Elçiliğine Navalny'nin Silüeti ve Kırım Haritası Yansıtıldı

TAKİP ET

Dünyanın çeşitli yerlerinden Rusya'daki dikta rejimine tepki gösterilmeye ve Putin karşıtı protestoculara destek verilmeye devam ediyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de de bugün ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl Noviçok zehri ile hayatına kast edilen fakat bu suikast girişiminden uzun bir tedavi süreci sayesinde kurtulan muhalif lider Alexei Navalny'nin tehditlere rağmen yurda dönmesi ve ivedilikle tutuklanması Rusya'yı ayağa kaldırdı.

Ruslar, ülkenin dört bir yanında meydanlara akın ederek hem Navalny'nin esaretine hem de tutuklanmasının ardından ekibi tarafından kamuoyuna servis edilerek ifşa edilen Putin'in gizli sarayına, ülkedeki yolsuzluk ve yoksulluğa tepki gösteriyor.

Kremlin'in talimatıyla hareket eden polisin orantısız müdahalesine ve binlerce tutuklamaya rağmen direnişini sürdüren protestoculara dünyanın farklı noktalarından destek verilmeye devam ediyor.

En dikkat çeken görüntü ise Ukrayna'nın başkenti Kiev'den geldi. Şehirdeki Rus elçiliğine işgal altındaki Ukrayna toprağı Kırım yarımadasının haritası ve tutuklu muhalif lider Navalny'nin silüeti yansıtıldı.

Bilindiği üzere Rusya, 2014 yılından bu yana Ukrayna'ya bağlı Kırım yarımadasında işgalci konumunda bulunuyor.

Navalny'nin ekibi ise sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen bu etkinliği paylaşarak "Teşekkürler" yazdı.

ukrayna kiev kırım navalny putin