Ulaştırma Bakanı '5'li Çete' İfadesine Tepki Gösterdi: Bakanlığımızla Çalışan CHP'li Müteahhitler de Var

TAKİP ET

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, "5'li çete" ifadesine tepki gösterdi.

Ülkesinde işsizlikten insanların her gün intihar etmesine rağmen "Herkese iş bulamayız" diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul için, "Büyük maliyet de olsa çekinmeden yapmak zorundayız" dedi.

"Sonuçta bir ihale olacak. Bu işi yapmaya istekli, kabiliyetli olan firmalar size teklif verecekler. Kamu için en uygun teklif seçilecek. Belirlenen sürede bitirdikten sonra sonuçta yatırım yapacak size. Bir kaynak olarak size teslim ettikten sonra bunun geri dönüşü olacak" diyen Karaismailoğlu, "Dünyanın Karadeniz'de yaptıklarını takip ediyoruz. Karadeniz dünyanın büyük bir ticaret gölü haline dönüşecek. İhtiyaç olan projeler mega proje de olsa, büyük maliyet de olsa çekinmeden yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Müsilajın Sebebi Bulundu: İBB!

Marmara'yı boğan müsilahla ilgili olarak "İBB biyolojik arıtma tesisini iptal etti, uygulama hataları yaptı. Özel şirketlerin arıtmalarının denetlenmesi lazım. Şu anda seferberlik var. Önümüzdeki günlerde temizlenecek inşallah" diyen Karaismailoğlu, "Ülkenin bir altyapı ihtiyacı var. Sonuçta bu yolları yapmak zorundasınız. Vatandaşın ulaşımını en kısa ve güvenli sağlamak zorundasınız. Sizin ilave kaynak üretmeniz gerekiyor. Yap-işlet-devret formülü devlete kaynak üretiyor. Kuzey Marmara 8,5 milyar dolarlık proje. Böyle bir kaynağınız yok. Bu kaynağı buraya aktarmanız gerekiyorsa Kömürhan Köprüsü'nü, Hakkari, Elazığ köprülerini yapmamanız gerekiyor. 8,5 milyar dolarlık projenin en uzunu 3 senede bitti. Devletin kasasından 1 kuruş çıkmadı. İşletme süresi boyunca geri ödemesi gerekiyor. Yap-işlet-devret bir finans modelidir"

5'li Çete

“Son 19 yıldır o kadar çok şey var ki. Yüzyıla sığmayacak işler yapıldı. Bunları dezenformasyon için akla hayale gelmeyecek işler. Tutturmuşlar 5 müteahhit” diyen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, muhalefetin "5'li çete" şeklinde tanımladığı ve dünyada kamu ihalesi alma konusunda rekorlar kıran Limak, Cengiz, Kolin, Kalyon ve Makyol firmalarıyla ilgili, “Kamu özel işbirliğinde çalışan 26 firma, bakanlığımızla iş yapan binin üzerinde müteahhit var. CHP milletvekili olan müteahhit de var. Geçmişte CHP'de milletvekili yapmış müteahhitler var. Bu işleri yapabilecek yetkinlikteki bütün firmalar teklif verebilir. O yüzden 5 müteahhit iddialarını reddediyoruz. Bizde müteahhitlik sektörü, mühendislik gelişmelerine bakın. Biz artık mühendislik ihraç ediyoruz. Bu firmalarımızın tamamı yurt dışında milyar dolarlık işler yapıyor. Dünyanın her taraında Türk müteahhitler aranıyor, seçiliyor” şeklinde konuştu.

Ulaştırma Bakanı '5'li Çete' İfadesine Tepki Gösterdi Bakanlığımızla Çalışan CHP'li Müteahhitler de Var