Ulaştırma Bakanı ''Yol Medeniyettir'' Diyerek 'Müjdeyi' Verdi

TAKİP ET

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Osmangazi Köprüsü için verilen günlük garanti geçişin aşıldığını müjdeledi. Ancak müjde gibi görünen bir olayda bile fiyat farkı nedeniyle halkın cebinden para çıkması gerekiyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ender görülen bir olay olan 'geçiş garantisinin tuttuğunu' müjdeledi. İktidarın yap-işlet-devret modeli (YİD) ile yaptırdığı Osmangazi Köprüsü’nde yaşanan gelişmeyi duyuran Bakan, ''Geçiş garantisi 40.000 eşdeğer araç olan Osmangazi Köprüsü’nde 24 Temmuz tarihinde; Otomobil 64.406 Günlük Eşdeğer Araç sayısı ve yukarı eğilim gösteren grafik yüzde 161'lik Garanti Karşılama Oranı ile rekora imza atıldı!” ifadelerini kullandı. Karaismailoğlu, paylaşımına 'yol medeniyettir' ifadesini de etiketledi. 

Halk Her Türlü Ödeme Yapmak Zorunda Kalıyor 

Geçiş sayısı garanti edilen araç sayısının üzerine çıkmış olsa da garanti edilen araç başı fiyatın mevcut fiyatın üzerinde olması sebebiyle köprüyü işleten ortaklığa ücret ödenmesi gerekiyor. 

Eski bankacı ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kerim Rota, Osmangazi Köprüsü için sözleşme geçiş ücretinin 370 TL, vergi mükellefi destekli geçiş ücretinin ise 147.5 TL olduğuna dikkat çekerek, “Fark 222.5 TL. Günlük garanti tutarı; 14.8 Milyon TL. 24 Temmuzda vergilerimizle ödenecek tutar yaklaşık 5.3 ile 14.3 Milyon TL arası. Bir tweet de cebimizden para çıkmadığı gün olursa atın lütfen” diyerek Karaismailoğlu'na tepkisini gösterdi.

ulaştırma bakanı yol medeniyettir adil karaismailoğlu geçiş garantisi osmangazi köprüsü