Ulaştırma Bakanlığının Ulaşan Maskelerden Haberi Yok

TAKİP ET

Ulaştırma Bakanlığı, 6 Nisan 2020 ile 26 Ocak 2021 tarihleri arasında kaç adet maskenin dağıtıldığına ilişkin bir soruya, 'Sağlık bakanlığından temin edilen maskelerin dağıtımı, PTT tarafından yapılmıştır'' şeklinde cevap verdi.

Çin virüsü salgınında geçen yıl, maske dağıtımının PTT’nin kişiye özel belirlediği bir şifre aracılığıyla yapılacağı açıklanmıştı. Bu sürede maske satışı yasaklanırken PTT’nin maskeleri dağıtamaması üzerine vatandaşlar maske temin etmekte oldukça zorlandı. İktidar ise başarılı bir şekilde maskeleri dağıttığını iddia etti. 4 Mayıs 2020 tarihinde maske satışına izin verilmesine rağmen PTT’nin sitesinde hâlâ ücretsiz dağıtım başvurusu yapılabiliyor.

CHP İzmir Milletvekilli Tacettin Bayır’ın 26 Ocak'ta Ulaştırma Bakanlığına yazılı olarak cevaplandırması istemiyle bir soru önergesi vermişti. Önerge, 6 Nisan 2020 tarihiyle 26 Ocak 2021 tarihi arasında kaç adet maske dağıtıldığı sorusunu içeriyordu. Ulaştırma Bakanlığının verdiği yanıtta ise Bakanığın kaç adet ücretsiz maske dağıtıldığını bilmediği ortaya çıktı.

Yanıtta, “7 Nisan 2020 ve 14 Mayıs 2020 tarihi arasında Sağlık Bakanlığından temin edilen maskelerin dağıtımı, PTT tarafından yapılmıştır’’ şeklinde bir cevap verildi.

Ayrıca Bakanlık, kaç kişinin ücretsiz maske başvurusunda bulunduğuna, ulaştırılmayı bekleyen maske sayısına, maskelerin nerelerde üretildiğine ve maske ihalesinin yapılıp yapılmadığına ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı.

Milletvekilli Bayır, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Devlet ciddiyetinden uzak, hesap vermekten korkan ve şeffaflık ilkesinden uzak bir anlayış, soru önergemize verdiği cevapla birlikte bir kez daha, muhalefeti susturma çabasını net bir şekilde gözler önüne sermiştir. Hükümet; maalesef, muhalefetten kaçarak, denetim mekanizması işleyişini ortadan kaldıran bir anlayışla hareket etmeyi ısrarlı bir biçimde sürdürmekte ve sınıfta kalmaya devam etmektedir” diye konuştu.

Ücretsiz maske dağıtımı PTT Ulaştırma bakanlığı çin virüsü koronavirüs covid-19 salgın CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır