Ülke Teksas'a Döndü: Emniyet ve Jandarma Envanterindeki 100 Binden Fazla Silah Kayıp

TAKİP ET

CHP eski milletvekili Mehmet Tüm, Türkiye'de 2014'te 14 bin silahın kayıp olduğunu ancak bu sayının 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tam 7,5 kat arttığını ve 107 bine ulaştığını söyledi.

Sedat Peker'in Özyurtlar şirketine ait bir araçta taşınan ve kalaşnikof olarak bilinen AK-47 piyade tüfeklerinin, İstanbul'un Balat semtinde AKP İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Osman Tomakin’e teslim edildiğini ve darbe girişimi sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Soylu'nun bu silahları dağıttığını öne sürmesinin ardından CHP eski milletvekili Mehmet Tüm'den açıklama geldi. 

Defalarca Sordum, Üstü Kapalı Cevaplar Verildi

Twitter hesabından Türkiye'de 2014'te 14 bin silahın kayıp olduğunu ancak bu sayının 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tam 7,5 kat arttığını ve 107 bine ulaştığını açıklayan Tüm'ün paylaşımları şu şekilde:

''Sedat Peker'in 15 Temmuz'da birtakım sivil milislere dağıtılan silahlarla ilgili açıklamasını yabana atmayın. Ben, bu konuyu milletvekili olduğum dönemde defalarca gündeme getirdim, araştırdım, tüm resmi mercilere başvurdum.

Türkiye'de 2014'te 14 bin silah kayıpken, bu sayı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tam 7,5 kat artmış ve 107 bine ulaşmıştır. Bu korkunç artış, dünyanın neresine giderseniz gidin, acilen soruşturulması gereken bir konudur. Peki bizde bu konu araştırıldı mı: Hayır!

İçişleri Bakanlığına defalarca sormama rağmen, üstü kapalı ve geçiştirici yanıtlar verildi. 15 Temmuz'da dağıtılan bu silahlarla ne yazık ki onlarca cinayet işlendi. Sedat Peker'in anlattıklarına bakınca o gün dile getirdiğimiz iddiaların doğruluğu da teyit edilmiş oluyor

Burada muhalefete büyük görev düşüyor. En başta bu kayıp silahların akibeti araştırılmalı, acilen Meclis'te bir komisyon kurulmalı ve Cumhuriyet savcıları harekete geçmelidir. Silahlanmaya karşı toplumsal farkındalık da artırılmalı ve bu yönde çalışmalar yapılmalıdır

Bu konuyu araştırmaya devam edeceğiz. Sedat Peker'in bu iddiaları araştırılmazsa gelecek açısından çok büyük felaketler yaşanabilir. Acil önlem şart!''

Tüm'ün paylaştığı veriler şu şekilde:

 

mehmet tüm chp sedat peker süleyman soylu 15 temmuz darbe silah kayıp