Ülkeden Kaçan Eşref Gani'den İlk Açıklama Geldi

TAKİP ET

Terör örgütü Taliban'ın Kabil'e girmesiyle birlikte ülkeyi terk eden Cumhurbaşkanı Eşref Gani konuya ilişkin ilk açıklamasını yaptı.

Reuters'ın haberine göre Eşref Gani Facebook hesabından yaptığı açıklamada nerede olduğuna ilişkin bir ifadeye yer vermezken, ülkeyi milyonlarca Kabilliyi korumak ve  kan dökülmesini engellemek için terk ettiğini belirtti.

Ya Taliban'la savaşmak ya da ülkesini terk etmek gibi iki tercih arasında kaldığını belirten Gani, Kabil halkına saldırmak için gelen Taliban karşısında insanlarını korumayı seçtiğini ifade etti.

Taliban'ın yeni bir tarihi sınavla karşı karşıya olduğunu belirten Gani, "Ya Afganistan'ın ismini ve şerefini koruyacaklar ya da başka şeylere öncelik verecekler. Birçok Afganistanlı korkuyor ve yarınından endişe ediyor" dedi.

Gani, "Taliban'ın bütün Afganistan halkının, etnik grupların, farklı kesimlerin ve kadınların nezdinde meşruiyet sahibi olması için herkesin kalbini kazanması gerekli. Bunun için net bir program hazırlayın ve bunu halka açıklayın" ifadelerini kullandı. 

Ülkeden Kaçan Eşref Gani'den İlk Açıklama Geldi