Ülkü Ocaklı Grup, AHBVÜ'de Bir Öğrenciyi 'Yürüyüşlerine Katılmadığı İçin' Darp Etti

TAKİP ET

Ülkü Ocakları mensubu bir grup, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde bir öğrenciyi darp etti.

Muhbir'in haberine göre Ankara Hacı Tarih Bölümü öğrencisi Berke Zeki Bay ve arkadaşları, Ülkü Ocakları mensubu öğrenciler tarafından tehdit edildi. İddiaya göre Ülkü Ocakları'nın yürüyüşüne katılmak istemedikleri için Ülkü Ocaklı grup tarafından tehdit edilen öğrenciler, okul yönetimine mail attı ancak yönetim tedbir almadı.

17 Mart'ta meydana gelen olayda Berke Zeki Bay Z-10 dersliğinde Büyük Selçuklu Tarihi dersinden çıktıktan sonra 8-12 kişilik söz konusu grup öğrencileri güvenlik kameralarının kör noktasında bulunan bir noktaya çekmek istedi.

"Seni Burada Öldürürüz"

"Bir şey konuşacağız" diyerek öğrencileri boş bir sınıfa sokmak isteyen gruba karşı koymaya çalışan öğrenciler, "Seni fakültenin ortasında dövelim de herkese rezil ol mu istiyorsun? Seni burada öldürürüz. Bir daha bu okula gelemezsin" gibi sözlerle tehdit edildi ve hakarete uğradı. 

Haklarında "PKK'lı" şeklindeki ithamlara cevap veren Berke Zeki Bay, "Bırakın PKK'yı herhangi siyasi partiyle bile bağlantım yok" dedi. 

Dağdaki Teröristle Bunların Ne Farkı Var?

"Adamlar sadece yaptıkları yürüyüşe katılmıyorum diye planlayıp beni tuzağa düşürdüler. Teşkilatlarından biri yanıma gelip geçen hafta beni tehdit ettikleri için özür diledi ve peşime takıldı. Özellikle kamera olmayan yere girmemi beklemişler" diyen öğrenci, "Şehrin ortasında üniversitede kafasına göre birilerini dövenle dağdaki teröristin ne farkı var anlayamıyorum. İkisi de organize bir biçimde insanları korkutup sindirmeye çalışmıyor mu? İyice doksanlar olduk" diye konuştu.

ülkü ocakları grup ahbvü ankara ankara hacı bayram veli üniversitesi bir öğrenciyi yürüyüşlerine katılmadığı için darp etti