Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatı 21 Haziran'da Başlıyor

TAKİP ET

Uluslararası Anadolu Kartalı 2021 Tatbikatı, 21 Haziran tarihinde Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gerçekleştirilecek.

Türk Hava Kuvvetleri'nin ev sahipliğini yaptığı ve düzenli olarak gerçekleştirilen Uluslararası Anadolu Kartalı tatbikatının bu yılki icrası 21 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yapılacak.

Tatbikata Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Pakistan ve Katar Hava Kuvvetleri katılacak.

SavunmaSanayiST'nin aktardığına göre, 2015 yılından beri yapılan tüm Uluslararası Anadolu Kartalı tatbikatlarına katılan Pakistan, bu sene yapılacak tatbikata 16. Kara Panterler Filosu’ndan 5 adet Çin – Pakistan ortak üretimi olan JF-17 Thunder savaş uçağı ve C-130 Nakliye Uçağı ile katılacak.

Katar ise tatbikata Fransız Dassault Aviation şirketinin kısa bir süre önce teslim ettiği Rafale savaş uçakları ile katılacak. Tatbikata katılacak olan 4 adet Rafale savaş uçağı, 1 adet C-17 Nakliye Uçağı ve 1 adet C-130 Nakliye Uçağı'nın, geçtiğimiz günlerde Konya 3’üncü Ana Jet Üssü’ne intikallerini tamamlandığı bildirildi. Katar'ın Rafale savaş uçakları ile tatbikata katılmasıyla, tatbikat tarihinde ilk kez Rafale savaş uçağı yer almış olacak.

Azerbaycan'ın tatbikata hangi uçakları getireceği henüz bilinmiyor.

 

anadolu kartalı uluslararası anadolu kartalı tatbikatı başlıyor 2021 bu yılki konya 3'üncü ana jet üs komutanlığı 21 haziran 2 temmuz katar pakistan azerbaycan hava kuvvetleri rafale savaş uçakları düzenli