Uluslararası Mahkeme Kararını Verdi: TOGG Başka Firmaya Ait 'Domain'e 'Çökmeye' Çalışmış

TAKİP ET

Uluslararası mahkeme TOGG'un "togg.com" uzantısını tersine ele geçirmeye çalıştığına hükmetti.

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi'nin açıkladığı mahkeme kararına göre Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, The Office of George Gould'a ait olan "togg.com" uzantısını tersine ele geçirmeye çalıştığı için haksız bulundu.

Mahkeme kararında, TOGG tarafından 2018 yılında alınan domain isminin daha önce alındığı belirtilerek bu durumun meşru biçimde alınmış bir ismin çalınması anlamına geldiği belirtildi.

Buna karşın The Office of George Gould'un (TOGG) söz konusu domain ismini 5 Ocak 2003'te, yani Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun Mart 2019'daki girişimden 16 yıl önce aldığı ifade edildi.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun açtığı davaya karşı yapılan savunmada ise "Davacı firma 2018'de kurulmuştur. Hiçbir şey üretmemekte, hiçbir şey satmamakta, hiçbir müşterisi ve ürün itibarı bulunmamaktadır" denildi.

Kararın açıklanmasının ardından iki haftayı aşkın süre geçmiş olmasına karşın Türikiye'nin Otomobili Girişim Grubu'ndan herhangi bir açıklama yapılmadı.

Uluslararası Mahkeme Kararını Verdi TOGG Başka Firmaya Ait Domain Çökmeye Çalışmış