Uluslararası Yardım Türkiye'ye Doğru Harekete Geçti: Azerbaycan Ordusu Yola Çıktı

TAKİP ET

Azerbaycan ve ABD'den yardım yola çıktı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı birçok ilde hissedildi. Çok sayıda ev yıkıldı. Depremin ardından çok sayıda şiddetli artçı sarsıntı gerçekleşti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bölgede acil durum ilan edildi. 

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa depremden etkilendi. 7.4 büyüklüğündeki deprem elbette büyük bir deprem. 3. seviye alarm verildi. Depremin etkilerini değerlendirmeye çalışıyoruz. Arama ve kurtarma ekiplerimi bölgeye sevk ettik. Tüm birimlerimiz teyakkuz halinde. Son gelen artçı 6.4 olarak yaşandı. Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır" açıklamasında bulundu.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.4 büyüklüğünde meydana gelen deprem nedeniyle yapılan uluslararası yardım çağrısı sonrası Azerbaycan ordusunun Türkiye’ye yardım için yola çıktığı öğrenildi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Pazarcık, Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğünde depremin ardından ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve diğer federal kurumlara Türkiye ile Suriye'ye gerekli yardımlar konusunda harekete geçmesi için talimat verdiği belirtildi.

İsrail: Yardıma Hazırız

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, “İsrail güvenlik güçleri ihtiyaç olan bütün yardımı sunmaya hazır” açıklamasını yaptı. İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ise, hızlı  bir yardım paketinin hazırlandığını söyledi.

Cohen şunları yazdı:

"İsrail Devleti adına, bu gece Türkiye'nin güneyinde meydana gelen şiddetli deprem nedeniyle Türk halkına derin üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Kalbimiz yaralılarla birlikte, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dışişleri Bakanlığı'na, Türkiye'nin ciddi felaketle başa çıkması için hızlı bir yardım planına liderlik etmesi talimatını verdim."

Zelensky'den Geçmiş Olsun Mesajı: Yardıma Hazırız

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky de “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Türk halkına ve Türkiye’deki depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyor tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu zor zamanda Türk halkının yanındayız. Afetin sonuçlarının üstesinden gelmek için gerekli yardımı sağlamaya hazırız.” dedi.

deprem kahramanmaraş uluslararası yardım