Ümit Can Uygun Hakkında Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi

TAKİP ET

Esra Hankulu'nun evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Ümit Can Uygun hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Aleyna Çakır'ın ölümünde de baş şüpheli olarak adı geçen Ümit Can Uygun için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümitcan Uygun’un da aralarında bulunduğu 3 şüpheli hakkında iddianame düzenledi. İddianamede Uygun hakkında müebbet hapis istendi.

Şüpheli Ümitcan Uygun’un “kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması, Hankulu öldüğü sırada evde bulunan 2 arkadaşının ise “Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 5 yıla kadar hapsi talep edildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan rapor da soruşturma dosyasına girdi. Raporda, Esra Hankulu’nun künt kafa travması sonrası meydana gelen iç kanama sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi. Bu rapor ile dosyada eksik kalmadığı ve iddianame düzenleneceği öğrenildi.

ümit can uygun dava esra hankulu aleyna çakır iddianame ölüm ağırlaştırılmış müebbet hapis