Ümit Özdağ: Ağıralioğlu Suriyeliler Konusunu Sorun Olarak Görmediğini Söyledi

TAKİP ET

Katıldığı bir programda Ümit Özdağ'ın Suriyeliler konusundaki söylemlerini eleştiren Ağıralioğlu'na Özdağ'dan yanıt geldi. Ağıralioğlu'nun da bahsettiği görüşmenin içeriğini açıklayan Özdağ, görüşmeyi "Bu stratejik zeka karşısında susmayı tercih ettim" sözleriyle değerlendirdi.

Aralık ayında İYİ Parti'den -yargıya taşınmış bir kararla- ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Partili bir diğer İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nu katıldığı bir televizyon programındaki yorumlarının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla sert bir şekilde eleştirdi.

Habertürk'te ekranlara gelen 'Gerçek Fikri Ne' programının konuğu Ağıralioğlu, Nagehan Alçı'nın İYİ Parti'nin göçmen karşıtlığı noktasındaki duruşuna ilişkin sorusunu yanıtlarken "Burada belki kantarın topuzu şöyle kaçtı; Ümit Özdağ'ın tonlamasında bir problem vardı bence. Endişelerinde bir problem yoktu. Orada sadece bir tek şeye itiraz ettim ben, Ümit Hoca'ya da söylemiştim bunu; biz Suriye'den can havliyle buraya gelenlere değil, buraya bunların gelmesine sebep olan ferasetsizliğe kızmalıyız" ifadelerini kullandı.

Programın ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulunan Prof. Dr. Özdağ ise İYİ Partili Ağıralioğlu'nu net bir şekilde yalanladı. Özdağ'ın ilgili açıklamaları şöyle:

"Suriyeli sığınmacılar konusunda Yavuz Ağıralioğlu ile bir kez konuştum. Suriyeliler konusunu neden gündeme taşımadığını sordum. Ağıralioğlu Suriyeliler konusunu sorun olarak görmediğini gelmelerinin faydalı olduğunu söyledi. Ben de neden faydalı olduğunu sorunca, demek ki gerekiyor 5 milyon Türk de getirebiliriz Anadolu'ya cevabını verdi. Bu stratejik zeka karşısında susmayı tercih ettim ve konuyu bir daha hiç kendisi ile konuşmadım."

iyi parti suriyeli sığınmacılar sorunu göçmen karşıtlığı nagehan alçı ismail saymaz yavuz ağıralioğlu ümit özdağ ihraç eleştiri stratejik zeka