Ümit Özdağ "Akşener Son Kurultayda Partiyi Yeniden Kurdu"

TAKİP ET

İYİ Parti'de ihraç istemiyle Disiplin'e sevk edilen İstanbul Milletvekili Özdağ, partinin Akşener tarafından yeniden kurulduğunu ve Türk milliyetçisi çizginin terk edildiğini söyledi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, konuk olduğu bir televizyon programında partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yönelik ithamlarının ardından il ve ilçe başkanlarının talebi ve Genel Başkan Meral Akşener'in onayıyla Disiplin Kurulu'na sevk edildi. İhracı söz konusu olan Özdağ, partiye yönelik eleştirilerini Cumhuriyet'ten İpek Özbey'e anlattı.

İYİ Parti'nin bir dış operasyonla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Özdağ, bu operasyonun amacının partiyi Türk milliyetçiliği çizgisinden çıkarmak olduğunu ve bunu engellemeye çalıştığını kaydetti. Öte yandan verdiği bu mücadelenin artık Akşener'e rağmen sürdürülemeyeceğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Ben İYİ Parti’de sadece tarlamızın başkası tarafından sürülmesini engellemek anlamında mücadele verdim, çünkü biliyorum ki birileri bu süreci ilk günden beri izliyor, arşivliyor ve İYİ Parti’nin tepesine binmek üzere hazırlanıyor. Hem Türk milliyetçiliğine bir sızmayı, bir operasyonu, hem İYİ Parti’ye yönelik bir dış operasyonu, hem İYİ Parti’nin Türk milliyetçiliği ekseninden çıkmasını engelleme mücadelesi verdim. Ancak partinin kuruluşunun üçüncü yılında gördüm ki İYİ Parti’yi Akşener’e rağmen korumak mümkün değil."

Partinin 2. Olağan Kurultayına Dikkat Çekti

Tepkisinin partinin kuruluş ilkelerini ve Türk milliyetçiliği çizgisini terk etmesine yönelik olduğunu belirten Özdağ, "Akşener son kurultayda üç sene önce kurduğumuz partiyi yeniden kurdu" dedi.

2. Olağan Kurultay ile yaşanan değişimi ve teşkilatlara verilen mesajı ise şöyle özetledi:

"Akşener, 20 Eylül Kongresi’nden sonra yaptığı değerlendirmelerde -ki bu değerlendirmeler İYİ Parti il başkanları tarafından da teşkilatlara aktarılmaya başlandı- şu mesajları veriyor: 1) İYİ Parti’ye kurultayda getirdiği yeni kadrolarla liberal bir açılım yapacağım. 2) Prof. Dr. Bahadır Erdem bu liberal açılım çerçevesinde anayasa değişikliğinde parti adına önemli rol oynayacak. 3) Geçim derdinde olan seçmeni İYİ Parti’deki iç meseleler ile ilgilenmiyor. 4) Anketlerde İYİ Parti’nin oylarında bir düşüş olmadığı için halen devam eden iç meselenin çözümü ile ilgilenmeyeceğim. 5) İYİ Parti’de milliyetçi dayatmaları kabul etmeyeceğim. Bu politikaların uygulanabilmesi için ise bazı isimlerin tasfiye edilmesi gerekiyor. Yaşanan budur."

ümit özdağ meral akşener iyi parti enver altaylı buğra kavuncu ihraç disiplin kurulu bahadır erdem