Ümit Özdağ: En Çok AKP, En Az İYİ Parti Seçmenlerinden Oy Alıyoruz, Böyle Devam Edeceğiz

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

YouTube kanalı BaBaLa TV'de Oğuzhan Uğur'un sunumuyla yayımlanan Açık Mikrofon programının ilk bölümüne konuk olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, hükümete ve muhalefete yönelik eleştirilerde bulundu.

Konukların sorularına cevap veren Özdağ, bir soru üzerine "Bizim stratejimiz bütün partilerden oy almak. Alıyor muyuz? Alıyoruz. Aldığımız oyun -ki şu anda yüzde 8 civarındayız- yüzde 30'u AKP'den, yüzde 17,5'i CHP'den, yüzde 15'i MHP'den, sadece 7,5'i İYİ Parti'den, gerisi de hiç oy kullanmamış seçmenden, yani genç seçmenden. Durum bu, böyle de çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Şu ana kadar sığınmacılar meselesi üzerinden faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Özdağ, bundan sonra da kıtlık ve ekonomi mesesine eğileceklerini söyledi.

İYİ Parti-HDP Görüşmesi İddiası

"Hocamız istifa ettiği gün İYİ Parti'nin HDP ile birlikte bir anayasa mutabakatı sağladığını, elinde böyle bir görüntü olduğunu ve 64 saatlik bir görüşmenin görüntüsünü izlediğini söyledi. Ben de şunu sormak istiyorum: Cuma günü yayımlanacak cami görüntülerini beklemektense hocamız bu görüntüleri yayımlamayı düşünüyor mu? Bu görüntüler yayımlanırsa İYİ Parti'den Zafer Partisi'ne geçmesi muhtemel oy oranını hesaplayabiliyor muyuz?" sorusuna Özdağ şu yanıtı verdi:

"Görüntüleri Yayımlamayacağım"

"Ben izledim. Ama ben yayımlamayacağım. Neden? Çünkü iletişimin gizliliği temel bir hukuk kuralı. Bu gizli çekilmemiş. Bunu kendileri çekmişler. Sonra bunu çeken kişi Gmail ile bir başkasına yollamış. Yollarken de birilerinin eline geçmiş. Bunu izlemek başka şey. Yayımlamak başka şey. O illegal. Çeken kişiyi ben de tanıyorum, o da beni tanıyor. Herkes de o salonda kimin çektiğini görmüş. Kim kime Gmail'le eke koyup dosyaları yolladığını da biliyor. Dürüstçe çıkıp desin ki 'Kardeşim biz bunu yaptık. Ben de bunu çektim.' Ama ben yasaya aykırı bir şey yapmam. Hayatım boyunca yapmadım, bundan sonra da yapmam. Bunun oy olarak karşılığını bilmediğimi sanma. Bunu biliyorum. Ama böyle gelecek oy istemiyorum ben. Ben Zafer Partisi'nin projelerini anlatarak oy almayı tercih ederim."

"Cengiz İnşaat'a Cengiz Yasalarını Uygulayacağız"

Yurdun güney bölgelerinde yaşanan orman yangınlarına ve yanan bölgelerin imara açılmasına ilişkin konuşan Özdağ, "Arkadaşlar ben İkizdere'ye gittim. Orada Cengiz İnşaat doğa katliamı yapıyordu. Dedim ki 'Cengiz İnşaat'a Cengiz yasalarını uygulayacağız. Hemen oturup bakmışlar, Cengiz bu durumda ne yapılıyor diye. Cengiz yasalarında şu yapılır: Çalınan altın eritilip kendisine içiriliyor" dedi. Cengiz İnşaat'ın kendisine dava açtığını ve kaybettiğini belirten Özdağ, burada bir metafor kullandığını vurguladı. 

Mansur Yavaş'ın Adaylığı

Haluk Tatar'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olmaması halinde kendisinin aday olup olmayacağına yönelik sorusuna cevap veren Özdağ, "Altılı masaya 'Mansur Bey'i aday gösterin, biz de destekleyelim' dedik. Hala altılı masadan bir cevap çıkmadı, biz cevap çıkmasını bekliyoruz. Mansur Bey'in 'Aday değilim' dediği doğru değil. Bu konuda bildiklerimi kamuoyuyla paylaşmak için ortamın çok erken olduğunu düşünüyorum. Ama Mansur Bey 'Aday değilim' demedi" diye konuştu. Özdağ ayrıca, Yavaş yerine bir "şike aday" çıkarılırsa Zafer Partisi'nin aday çıkarma hakkını saklı tuttuğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu Aday Olursa

Özdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura kalırsa kime destek vereceklerine yönelik soruya şu yanıtı verdi:

"İkinci tura Zafer Partisi kalırsa Erdoğan'la birlikte 'Ak Milet İttifakı' kimi destekler sence? DEVA Partisi bizi mi, Erdoğan'ı mı destekler? Biz şunu net olarak söylüyoruz: Biz Türkiye'nin Erdoğan'ı aşması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çünkü artık Türkiye yoruldu Erdoğan'dan."

zafer partisi ümit özdağ en çok akp en az iyi parti seçmenlerinden oy alıyoruz böyle devam edeceğiz