Ümit Özdağ İstanbul'daki Kamp Mağdurlarını Ziyaret Ederek Millet Nöbeti'ne Destek Verdi

TAKİP ET

Özdağ, İstanbul'da iktidar partilerinin tepkisi altında ve muhalefetin de desteğinden mahrum bir şekilde Millet Nöbeti'ne devam eden kamp mağdurlarına destek amacıyla Çin Konsolosluğu önüne giderek bir konuşma gerçekleştirdi.

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İstanbul'daki Çin Konsolosluğu önünde uzun süredir devam eden kamp mağdurlarının Millet Nöbeti'ne destek verdi.

Aralarında İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Sultan Neslihan Seven'in de bulunduğu beraberindeki grupla Tarabya'ya, eylemin gerçekleştiği alana giden Prof. Dr. Özdağ, burada bir konuşma da gerçekleştirdi.

Bilindiği üzere kamp mağduru Doğu Türkistan Türkleri, Çin'in diplomatik temsilcilikleri önünde başlattıkları Millet Nöbetleri ile dünya genelinde gerekli duyarlılığı ve hassasiyeti yaratarak işgalci Çin'in gerçekleştirdiği soykırıma 'dur' demeye çalışıyor.

Milyonlarca Türk'ün toplama kamplarında esir edildiği Doğu Türkistan'da aile üyeleri de aynı zulme maruz kalan kamp mağdurlarının Ankara ve Kayseri'deki nöbetleri polis tarafından engellenmiş, kaldıkları adresler abluka altına alınarak hukuksuz bir şekilde fiili tutukluluğa maruz bırakılmışlardı. İstanbul'da ise uzun süredir devam eden Millet Nöbeti, bütün insan hakları savunucuları tarafından dikkatle takip edilmeye devam ediyor.

ümit özdağ sultan neslihan seven iyi parti kamp mağdurları doğu türkistan işgalci çin soykırım kamp mağdurları uygurlar tarabya çin konsolosluğu