Ümit Özdağ: Mustafa Sabri Zihniyetli Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş!

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Büyük Türk Başbuğu Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ü anmayan hutbeler nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında ağır sözler söyledi.

Zafer Partililer, cuma hutbesinde Türkiye'nin Halaskârı, Türk Cumhuriyeti'nin Bânisi, Büyük Türk Başbuğu, Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün mübarek adını anmayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a tepki gösterdi.

Büyük Türk Başbuğu Kemal Atatürk'ün komutasındaki Türk ordusunun Yunan ordusunu imha ettiği Büyük Taarruz'un başladığı Afyonkarahisar Müftülüğü'nün önüne yürüyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı sert sözlerle eleştirdi.

Ajans Muhbir'in aktardığına göre cuma hutbesi sırasında imama da tepki göstererek Atatürk'ün ruhu için bizzat Fatiha okutan Zafer Partisi lideri Özdağ, yürüyüşün ardından Müftülük önünde şu açıklamayı yaptı:

Mustafa Sabri Zihniyetli Diyanet İşleri Başkanı

"Bugün 26 Ağustos, Türk ordusunun Afyon’da Yunan ordusuna karşı büyük taarruzu başlattığı günün yüzüncü yılındayız. Bu taarruzun yüzüncü yıl dönümünde cuma hutbesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Mustafa Sabri zihniyetine sahip olduğu için ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını andı ne de 26 Ağustos 1071'de Romen Diyojen'in ordusunu Malazgirt'te tarihe gömen Sultan Alparslan’ın adını andı.

"İngiltere'ye Kaçmaya Hazırlanıyor!"

Metnin içinde bu zaferi kazanan büyük Türk milletinin adı da yoktu. Bu Diyanet İşleri Başkanı Türk milletine, Türk tarihine, Türkiye Cumhuriyeti'ne düşmandır. Bu adam Diyanet İşleri Başkanı da değildir, Mustafa Sabri'den sonraki son şeyhülislamdır! Duyduk ki İngiltere’de Londra’da ev satın almış. Anlaşılan o da kendisinden önce kaçanlar gibi yurt dışına kaçmaya hazırlanıyor. Kaçmalısın da zaten sen! Allah'tan kork!

"Camileri İktidarın Arka Bahçesine Çevirdiniz"

Gerçekten Müslüman olsanız, İslam’ın son büyük ordusunun son büyük taarruzunu yöneten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anarsınız! Ama sizi kimse rahmetle anmayacak! Bu ne biçim bir utanmazlıktır, bu ne biçim bir ahlaksızlıktır! Sizin yüzünüzden, sizin bu yobazlığınız, sizin bu millet düşmanlığınız yüzünden, sizin bu iktidar yanlılığınız yüzünden, camileri iktidarın arka bahçesine çevirmeniz yüzünden millet Cuma namazına gitmiyor artık! Son 20 yılda, Anadolu’da bin senede olmadığı kadar ateizm ve deizm sizin yüzünüzden gelişti. Ey Diyanet İşleri Başkanı olacak adam! Bil ki sen Sovyetler Birliği'nde Ateizmi Geliştirme Derneği Başkanı'nın yapmış olduğundan fazla ateist, deist yetiştirdin. Senin İslam’a verdiğin zarara bir tek Recep Tayyip Erdoğan vermiştir. Allah Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e,  Sultan Alpaslan'a rahmet etsin!”

zafer partisi ümit özdağ atatürk anmayan imam tepki gösterdi diyanet işleri başkanı ali erbaş hakkında ağır sözler hutbe mustafa sabri zihniyetli