Ümit Özdağ ÖSYM Önünde KPSS Skandalıyla İlgili Açıklama Yaptı

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı ÖSYM önünde basın açıklaması yaptı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans oturumunda sorulan soruların ciddi bir kısmının Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarında bire bir sorulmuş olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte, kamuoyundan büyük tepki geldi.

KPSS'de İkinci FETÖ Skandalı: Onlarca Soru Tek Bir Yayının Sorularıyla Bire Bir Aynı Çıktı


Tepkilerin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün görevine son verdi. Bunun ardından Devlet Denetleme Kurulu harekete geçti.

AKP'li Cumhurbaşkanı ÖSYM Başkanı'nı 'Atama Kararı' İle Görevden Aldı


DDK Başkanı Yunus Arıncı, soruşturmayı hızla tamamlayarak Erdoğan'a sunacaklarını belirterek "bir problem göründüğüne" yönelik bir açıklama yaptı.

KPSS İptal mi Edilecek: Devlet Denetleme Kurulu Başkanı'ndan Açıklama

Özdağ ÖSYM Önünde

Skandalın ortaya çıkmasının ardından ÖSYM'ye giden Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, kurum önünde açıklama yapmak istedi. Polis tarafından kurumun önüne yaklaştırılmayan Özdağ, birkaç adım ileride partilileriyle birlikte açıklama yaptı. ÖSYM'nin düzenlediği KPSS'de yaşanan "rezaletin" ardından Başkan Aygün'ün görevden alındığını hatırlatan Özdağ "DDK da bir araştırma başlatmış. Bunun da olumlu bir adım olduğunu düşünüyoruz. Ancak mesele sadece bu sınavda yapılan ve bir dershanenin hazırlamış olduğu 16 sorunun sınava dahil edildiği bir yolsuzluk değil, 2006 yılından bu yana değişik şifreleme sistemleriyle FETÖ başta olmak üzere bazı cemaat ve tarikatların Türk gençlerinin emeğini çalmasıdır" ifadelerini kullandı.
 

Zafer partisi ümit özdağ ösym önünde açıklam açıklama yaptı kpss skandalı