Ümit Özdağ: Suriyeli Gençler Suriye'ye Hem Bayramlaşmaya Hem Evlenmeye Giderken Benim İki Askerim Aynı Gün Suriye'de Şehit Oldu

TAKİP ET

Prof. Dr. Ümit Özdağ HaberTürk'te Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına konuk oldu.

Prof. Dr. Ümit Özdağ katıldığı programda Suriyeli yasa dışı göçmenlerin bayram tatilinde Suriye'ye gittiiğini hatırlatarak "Televizyonların birisinde Suriye'ye giden Suriyeli bir genç şöyle söylüyordu: 'Hem tatilimi geçirmeye hem evlenmeye gidiyorum.' Evlenecek, karısıyla geri gelecek ve ortala 5,3 çocuk yapacak Türkiye'de.

Ondan sonra da birileri bize diyecek ki 'Yahu işte bu insani bir yardım.'

Yo bu insani bir yardım değil arkadaşlar. Çünkü o Suriye'de evlenmeye giderken benim 2 askerim aynı gün Suriye'de şehit oldu, bir askerimin bacağı koptu. Kilis'te Devlet Hastanesi'nde yatıyor, diğeri de ağır yaralı, o çocuklar da evlenecekler yaşta çocuklar" ifadelerini kullandı.

Özdağ aynı programda Suriyelilerin milli güvenlik tehdidi olduğunu belirterek "Türk milletini vatanını paylaşmak konusunda ikna edemezsiniz.Türk milleti bir muz cumhuriyeti kurmadı, gerisinde 5 bin senelik devlet geleneği var. Milletin yüzde 90'ı Suriyelilerin dönmesini istiyor" ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ Suriyeli Gençler Suriye'ye Hem Bayramlaşmaya Hem Evlenmeye Giderken Benim İki Askerim Aynı Gün Suriye'de Şehit Oldu