Ümit Özdağ Türk Toprağı Hatay'a Alınmadı: 9 Temmuz'a Kadar Buradayız

TAKİP ET

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Hatay'a alınmadı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün yaptığı açıklamada bugün Hatay'a gelerek Suriye sınırına -iktidara geldiklerinde tamamlamak üzere- ilk mayını yerleştireceklerini duyurmuştu.

Beraberindeki partililerle birlikte Hatay'a giden Ümit Özdağ, şehrin en kuzeydeki ilçesi olan Erzin'in girişinde jandarma kuvvetleri tarafından durduruldu.

Özdağ'ı ve Zafer Partilileri durduran İlçe Jandarma Komutanı, Hatay Valisi'nin kentte açlık grevi, yürüyüş vb. etkinlikler için yasak getirdiğini söyledi; buna karşın Özdağ, yayımlanan yasaklama belgesinde kendilerinin yapacağı etkinliğine yönelik bir kısıtlama olmadığını açıkladı. Jandarma güçlerinin kendilerini durdurduğu yerde bulunan benzin istasyonunda Zafer Partililerle birlikte beklemeye başlayan Ümit Özdağ, Hatay'ın anavatana katıldığı günün yıl dönümü olan 9 Temmuz'a kadar bulundukları noktadan ayrılmayacaklarını söyledi.

Hatay Sınırına Mayın Yerleştirmeye Giden Ümit Özdağ Jandarma Tarafından Durduruldu

"Suriye'den Gelsek Çok Daha Kolay Olacaktı"

"Aslında biz de yanlış yerden geldik diye düşünüyoruz. Keşke buraya Adana değil de Suriye üzerinden, Samandağı'ndan girseydik, çok daha kolay olacaktı. Çünkü binlerce Suriyeli geliyor, biz gelemiyoruz. Değerli Hataylılar, Zafer Partililer burada, Erzin'de Opet'te bekliyoruz ve yol açılıncaya kadar bekleyeceğiz. Ne kadar sürerse sürsün... Biz buradan geri dönersek anayasamız çiğnenmiş olacak ve biz de anayasamızı çiğnetmeyeceğiz."

Tüm Zafer Partilileri yanına gelmeye çağıran Özdağ, sosyal medya hesabından konum bilgisi paylaştı.


 

ümit özdağ türk toprağı hataya hatay alınmadı 9 temmuz kadar buradayız