Ümit Özdağ: Ülkeye Gelen Afganların İçlerinde Taliban Mensupları Var

TAKİP ET

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yapan Afganlar hakkında iddialar ortaya attı.

Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına katılan Bağımsız İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, kaçak yollarla ülkeye giriş yapan Afganların sayısının giderek arttığını, girişlerin günde 1500'e kadar ulaştığını belirtti.

Kontrolsüz şekilde ülkeye alınan ve takip edilmeyen Afganlardan bazılarının Taliban mensubu olduğunu iddia eden Özdağ, kaçak göçmenlerin İstanbul'a varıncaya dek kuryelik yaptığını ve kuryelik teklifini kabul etmeyenlerin de Van üzerinde serbest bırakıldığını söyledi.

12 Defa İnsan Kaçakçılığı Zincirinden Geçiyolar 

Van üzerinden ülkeye hareket eden Afganların 12 defa insan kaçakçılığı zincirinden geçtiklerini ve Türk sınırına gelmeden çantalarındaki uyuşturucuların insan kaçakçıları tarafından çalındığını belirten Özdağ, mallarını çaldırmayan Afganların Özalp-Erciş sınırından geçtiklerini ekledi. 

Özdağ, Türkiye içinde yeni bir demografik yapı oluştuğunu belirttiği konuşmasında uyuşturucularına el koyulan Afganların kuryelik şartıyla İstanbul'a kadar gidebildiğini vurgulayarak, ''Yakalanan Afganlar Türkiye'de yaşayan Afganlardan davet aldıklarını söylüyor'' dedi.

fatih altaylı teke tek ümit özdağ afgan taliban uyuşturucu kaçakçısı van