Ümit Özdağ ve İsmail Koncuk'tan Yeni Parti Açıklaması

TAKİP ET

İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, yeni parti kuracaklarını açıkladı.

İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ve partisinden daha önce istifa etmiş olan bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk'tan yeni parti açıklaması geldi. Parti kurma hazırlıkları içerisinde olduklarını ve bu çerçevede kurucular kurulunu oluşturma ve tüzük hazırlığı çalışmalarına başladıklarını açıklayan Koncuk, 'sarı muhalefet olmayacaklarını' belirtti.

Parti çalışmalarının yaklaşık 1 aydır devam ettiğini söyleyen Koncuk, yeni kurulacak partinin "Atatürk'ün milliyetçiliği" üzerine inşa edeceklerini ifade etti. Koncuk, partiye dair "Parti programını hazırlıyoruz, tüzük çalışmalarımız başladı. Kurucular kurulunu oluşturuyoruz. Türkiye'nin her yerinden arıyorlar. Görev talep eden arkadaşlarımız var. İl ve ilçelerde bu tespitleri yapıyor ve bir envanter oluşturuyoruz. Teklif götürdüklerimiz var. Bu şekilde teşkilat şemasını da önümüzdeki süreçte çıkaracağız. Merkez kavramına inanmıyoruz. Atatürk'ün Türk milliyetçiliği anlayışında bir çizgiyi savunuyoruz. Parti bunun üzerine inşa edilecek" şeklinde konuştu.

Şu anki muhalefetin 'sarı muhalefet' olduğunu söyleyen Koncuk, kendilerinin böyle olmayacaklarını vurgulayarak "Türkiye'de, 19 yıldır bu ülkeyi yönetme becerisini gösteremeyen siyasal iktidarı demokratik yolla bir türlü alt edemeyen 'sarı muhalefet' var. 'Parti içi demokrasi' demişler, sağlayamamışlar. Sürekli parti içi çekişmelerle uğraşmışlar. Biz, vatandaşlarımızın ekonomik, sosyal, kültürel alanda beklentilerine cevap verebilecek bir yapı oluşturacağız. Güçlü bir çıkış yapacağız. Problemlere çözüm önerileriyle çıkacağız, milletimizin huzuruna. Ama asla 'sarı muhalefet' olmayacağız" ifadelerini kullandı.

 

 

iyi parti ümit özdağ ismail koncuk muhalefet sarı muhalefet yeni parti açıklama ilk açıklama milliyetçilik