Ümit Özdağ: Ottowa Sözleşmesinden Çekileceğiz, Sınırlarımıza Tekrar Anti Personel Mayın Döşeyeceğiz

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay Valiliğinin hukuksuz kararının kaldırmasından sonra Zafer Partisi Hatay İl Başkanlığı önüne gitti. 

Burada açıklama yapan Özdağ, sınırların nasıl korunacağını anlattı. 

Anti-personel mayınların tekrar döşenmesinin önemine değinen Özdağ, "Ottowa Sözleşmesinden çekileceğiz" dedi. "Anadolu sadece şimdi değil binlerce seneden beri bir geçiş coğrafyasıdır." diyen Özdağ, "Bu coğrafyayı savunamazsanız yıkılırsınız." ifadelerini kullandı. 

Özdağ şu ifadeleri kullandı:

"Anadolu'da Türk milletinden daha uzun bir süre devletle varlığını koruyan başka hiçbir millet olmamıştır. Çünkü bu coğrafyada sürekli, büyük kavimler göçleri gerçekleşmiş ve devletler zayıflayarak yıkılmıştır. Bunun tekrar olmasına izin vermeyeceğiz. Veremeyiz. Çocuklarımızın, kızlarımızın rahatça taciz edilmeden yürümesini sağlamak, işçilerimizin iş güvenliğini sağlamak ancak demografik dengeyi muhafaza etmekle mümkündür. Bunun için nasıl ABD, Ottowa Sözleşmesine imza atmadıysa, nasıl Rusya, Çin, Hindistan, Pakistan, İsrail ve birçok ülke Ottowa Sözleşmesine imza atmadıylsa biz de atılan bu sorumsuz imzayı geri çekeceğiz ve sınırlarımıza anti-personel mayın döşeyeceğiz. Herkes duysun ve bilsin, kimse bu sınırlara yaklaşmasın."