Ümit Özdağ, Zafer Partisi'nin Cumhurbaşkanı Adayını Açıkladı: Göreve Çağırıyoruz

TAKİP ET

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, partisinin cumhurbaşkanı adayını canlı yayında açıkladı.

FOX TV'de canlı yayımlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

Daha önce Ergenekon kumpası, FETÖ tehlikesi ve 31 Mart 2019 seçimlerinde yaşanan İstanbul seçimleri skandalı gibi tehlikeler karşısında önceden uyarılarda bulunduğunu belirten Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin cumhurbaşkanı adayını belirlemesinin zorunlu olduğunu gördüğünü söyledi.

"Atatürk İle Sorunu Olmayan Her Vatandaş Bizim Kardeşimizdir"

Türk toplumunun aşırı kutuplaştığını belirterek kısa bir süre önce eski bir AKP'li vatandaşın Zafer Partisi'ne geldiğini ve bazı partililerin buna karşı çıktığını "Biz AKP'li istemiyoruz" dediğini söyleyen Ümit Özdağ, "Dedim ki siz ne yapıyorsunuz?" dedi ve Atatürk ile sorunu olmayan her Türk vatandaşının kendilerinin kardeşi olduğunu, kutuplaşma tuzağına düşmeyeceklerini söyledi.

Türkiye'nin "iç savaşın kıyısında bir toplum" olarak nitelendirildiğini belirten Ümit Özdağ, iç savaşlardan kaçan kaçakların da Türkiye'yi iç savaşa sürüklediğini vurguladı. 

Herkesin "Beni Temsil Eder Bu Zat" Dediği Aday

Herkesin "Beni temsil eder bu zat" demesi gereken bir kişinin aday yapılması gerektiğini belirten Özdağ, "Bu kişi bir kampın değil, tüm Türk milletinin adayı olmalı. Ve bu aday bundan sonra Türk milletinin barış içerisinde parlamenter demokrasiye geçişini ve kalan ekonomik enkazı en azından hafifletici önlemleri alabilecek birisi olmalı" dedi.

"Zafer Partisi olarak biz bu kişiyi göreve çağırma kararı aldık. Artık bu bir tercih değil. Millet İttifakı tartışıyor. Şu olabilir, bu olabilir... Hayır. Türkiye artık ego kavgalarından, ben olurum, sen olursun, birilerinin küçük siyasi taktiklerle siyasi hesaplarına heba edilemeyecek bir durumda.

Onun için biz, Zafer Partisi olarak bir yumuşak geçişi, Türkiye'nin gerilime girmeden, düzgün, parlamenter demokrasiye geçişi yönetebilecek kişinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğunu gördük."
 
"Kabul eder etmez, kendi bileceği iş" diyen Ümit Özdağ, Mansur Yavaş'a yönelik görev çağrısını yineledi.

Yavaş'ın kabul etmesi durumunda adaylığını destekleyeceklerini belirten Özdağ, Mansur Bey'in kabul etmemesi halinde "Atatürk çizgisinde Türk milliyetçilerini" iki adaya mecbur etmeyeceklerini söyledi.

Altılı masadan Mansur Yavaş'ın adaylığına yönelik bir karar çıkmaması durumunda kendilerinin teklif götüreceklerini ve kendilerinin aday olabileceğini söyledi. Mansur Yavaş'ın 6 partinin adayı olamayacağını ima eden Özdağ, altı siyasi liderin fotoğrafını işaret ederek "Türk siyasi hayatı diyemeyip Türkiye siyasi hayatı demek, Türk dememek için kullanılan, Türk düşmanı bir yaklaşım. Bu masaya bu yaklaşım hakim" dedi.

Dün ABB'nin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, Yavaş'ın adaylığına ilişkin iddiaları yalanlamıştı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı Adaylığıyla İlgili Açıklama

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Ümit Özdağ'ın açıklamasına ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu değerlendirmede bulundu:

"Ümit Özdağ’ın Mansur Yavaş çağrısı çok yerinde bir adımdır. Doğru bulurum."

ümit özdağ zafer partisi cumhurbaşkanı adayını açıklıyor