"Ümit Özdağ'ın Çıkışı Koray Aydın ve Ekibini Güçlendirdi"

TAKİP ET

İYİ Partili Özdağ'ın katıldığı bir yayında partisinin İstanbul İl Başkanı'nı FETÖ'cülükle itham etmesinin sebep olduğu krizi değerlendiren Muharrem Sarıkaya, yaşananların Koray Aydın'ı güçlendirdiğini savundu.

İYİ Parti, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın konuk olduğu canlı yayında partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ mensubu olmakla itham etmesiyle başlayan krizle çalkalanmaya devam ediyor.

Yaşananlara ilişkin ses getiren bir değerlendirme de Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'dan geldi. Sarıkaya, partinin 2. Olağan Kurultayı'nda 'Genel İdare Kurulu seçimlerinde oy verilmeyecekler listesi' oluşturulmasıyla ortaya çıkan krizi de hatırlatarak Özdağ'ın çıkışının Aydın'ı güçlendirdiğini öne sürdü.

Sarıkaya, olayı köşesinde "Gelelim işin bir diğer yönüne, Ümit Özdağ’ın çıkışının parti içinde yarattığı etkiye… İlk aşamada kenetleme yarattığı açık… Ancak parti içinde ters bir etkiye de yol açtı, liste dışı kalmalarını sağlayan Koray Aydın ve ekibini güçlendirdi. Onların eline “GİK’e sokmamakta ne denli haklı olduğumuzu anladınız mı?” deme kolaylığını verdi. Daha önemlisi kongrede üstü çizildiği için tepkili olan milletvekilleri dışında da Koray Aydın’a tepkili olan milletvekilleri vardı, onların da seslerinin kısılmalarına neden oldu. Sadece bu konuda da değil, böyle bir dönemde tepkili olan milletvekillerinin de tepkilerini sürdürmesinin önüne geçti. Şurası açık görülüyor ki Özdağ’ın bundan böyle parti yönetimiyle veya İstanbul il teşkilatı ile birlikte hareket etmesi zor. Kendisi ayrılmamakta karalı olduğunu söyledi… Ancak yönetimi ve teşkilatı ile ilişkisi kesilen bir milletvekilinin faaliyetlerini yürütmesinin zorluğu da ortada" şeklinde kaleme aldığı satırlarla işledi.

koray aydın ümit özdağ liste krizi iyi parti suç duyurusu fetöcülük ithamı buğra kavuncu