Ümit Özlale, İzmir Büyükşehir Belediyesindeki Aşiretleşmeyi Eleştirdi

TAKİP ET

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale, İzmir Büyükşehir Belediyesindeki aşiretleşmeyi eleştirdi: İzmir'de yaşayan birisinin belediyeye alınması daha doğru olur. Bazı çalışanların İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne alınmadan önce o şehirde ikamet etmediklerine dair elimizde bilgiler var.

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale, İzmir Büyükşehir Belediyesindeki aşiretleşmeyi eleştirdi: "İzmir'de yaşayan birisinin belediyeye alınması daha doğru olur. Bazı çalışanların İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne alınmadan önce o şehirde ikamet etmediklerine dair elimizde bilgiler var."

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bankamatik memurları olduğunu iddia eden Özlale, "Bunları temizleyeceğim" dedi. Özlale "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin personellerinin yarısının bankamatik memuru olduğunu düşünüyorum. Bunları temizleyeceğim. Ben daha iyi bir belediye başkanı olacağını düşündüğüm için bu işe talip oldum. 53 bin çalışanı olan şirket İzmir'in çöpünü toplamıyorsa, İzmir hala kokuyorsa daha iyi belediyecilik vardır. Ben İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iyi yönetilmediğini düşünüyorum." açıklamasında bulundu.

Özlale ayrıca İzmir'in koku ve hijyen problemi ile ilgili "Her gün bin 100 ton çamurun hala körfeze döküldüğünü öne süren Özlale, "Bunu yalanlamalarını eğer doğruysa bunu kabul etmelerini bekliyorum. Mavişehir'in bazı yerlerinde derinlik 60 santimetreye düşmüş durumda. Her sene yüzlerce milyon Türk Lirası değerinde koku giderici kullanıyor İzmir Büyükşehir Belediyesi. Kimyasal malzeme alınıyor. O malzeme denize dökülüyor. Bu iddialarımla ilgili aksini iddia edecek olurlarsa kendileriyle memnuniyetle tartışabiliriz." ifadelerini kullandı.

ümit özlale izmir ümit özlale koku ümit özlale bankamatik iyi parti izmir adayı ümit özlale izmir büyükşehir