Ümit Özlale, Yavuz Ağıralioğlu'nun Çıkışını Değerlendirdi: Keşke Aile İçinde Kalsaydı

TAKİP ET

İYİ Partili Prof. Dr. Ümit Özlale, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun geçtiğimiz hafta CHP lideri ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

İYİ Partili Prof. Dr. Ümit Özlale, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun geçtiğimiz hafta CHP lideri ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Halk TV canlı yayınına katılan Özlale, Ağıralioğlu'nun fikirlerini açıkladığını, ancak partinin görüşlerini dile getirmediğini belirtti. Özlale, Ağıralioğlu ile fikir alışverişinde bulunduğunu ve bu görüşmelerden yararlandığını ifade etti.

Özlale, Ağıralioğlu'nun açıklamalarının sert olmaması gerektiğini ve bazı görüşlerin aile içinde ya da parti karargahlarında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ancak bu durumun, parti motivasyonunu, kararlılığını ve seçim kazanma arzusunu etkilemeyeceğini ifade etti.

İYİ Parti olarak altına imza attıkları mutabakat metnine sadık kalacaklarını ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu Türkiye'nin 13. cumhurbaşkanı yapacaklarını vurgulayan Özlale, Muharrem İnce'nin karalanmasının yerine müzakere yoluna gidilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca Özlale, CHP'nin eski cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin kendi parti kurmasını normal karşıladığını ve herkesin doğal haklarının olduğunu belirtti. Sinan Oğan'ın da aynı şekilde haklarının olduğunu vurgulayan Özlale, müzakere yoluyla tüm önemli sorunların çözülebileceğini sözlerine ekledi.

Özlale'nin konuşmalarından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

*Yavuz bey, benim siyasi görüş açısından hayata bakış açısından taban tabana zıt olduğum bir arkadaşımdır, arkadaşımızdır. O milliyetçi muhafazakar bir yapıdan gelir, ben öyle bir yapıdan gelmiyorum. Ben biraz daha kendimi sosyal demokrat bir yapıda olarak gören biriyim. İlk defa Divan'da tanıştık ama oturduğumuzda bir müşterekte buluştuğumuz ve fikir alışverişlerinden de çok yararlandığım birisidir. Ben Yavuz arkadaşıma da bir selam göndereyim.

* Keşke bu açıklama bu kadar sert olmasa. Keşke bazı görüşleri aile içerisinde, karargahımızda değerlendirseydik. Ama bu bizim motivasyonumuzu, kararlılığımızı, seçim kazanma arzumuzu etkilemez.

* İYİ Parti olarak altına imza attığımız mutabakat metnini sadık kalacağız ve Kemal Bey'i Türkiye'nin 13. cumhurbaşkanı yapacağız.

* Muharrem Bey'i karalamak yerine Muharrem Bey'le müzakere yoluna gidilmeli. Eminim ki sağduyu galip gelecektir. 

* 5 sene önce cumhurbaşkanı adayıydı CHP'nin. Sonra partisini kurdu, bir yere geldi. En doğal hakkıdır. Sinan Bey'in de öyle.

* Ben de kapımın çalınmasını beklerim. Ortak bir zeminde anlaşmayı beklerim. Bütün bu önemli problemleri biz müzakere yoluyla çözeriz.

 

ümit özlale yavuz ağıralioğlu kemal kılıçdaroğlu iyi parti