Ümitcan Uygun'un İlk İfadesi Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Esra Hankulu'nun şüpheli ölümüyle ilgili gözaltına alınan Ümitcan Uygun'un ilk ifadesine ulaşıldı.

Aleyna Çakır'ın ölümüyle ilgili davada yargılanan ancak 18 gün önce tahliye edilen Ümitcan Uygun ile bir araya geldikten sonra cansız bedeni bulunan Esra Hankulu'nun ölümünün ardından aralarında Uygun'un da bulunduğu 3 zanlı adliyeye sevk edilmişti.  

Gözaltına alınan ve 'uyuşturucu temini' ile 'fuhuşa aracılık yapma' yönünden de incelemeye alınan Uygun'un ifadesine ulaşıldı. Uygun'un ifadesinde, “Geceyi beraber geçirdiğimiz doğru ancak ben sabah evden çıktığım sırada sağlıklı ve kendindeydi daha sonra evde bulunan diğer arkadaşları beni aradı ve Esra’nın ağzından kan geldiğini söyledi ben de polise haber vermelerini istedim. Esra’nın hayatını kaybettiği için üzgünüm, ölümüyle bir ilgim yoktur” dediği öğrenildi.

Hankulu'nun ön otopsi raporunda, beyin zarında travmatik olmayan kanama ile akciğerlerde iltihaplanma tespit edilmiş ve bu bulguların haricinde vücutta herhangi bir darp, cebir, kesici, delici alet izi ve ateşli silah yarasına rastlanmadığı öne sürülmüştü. Ancak Çakır'ı canlı yayında darp eden Uygun'un 25 yaşındaki Esra Hankulu'nun da ölümüne sebep olabileceği düşünülüyor. 

ümitcan uygun aleyna çakır esra hankulu ölü şüpheli ön otopsi