Ümmetçiler Mehmetçik Gazze'ye Diyor, Ümmet Müzik Festivali Düzenliyor

TAKİP ET

İsrail-Filistin savaşı devam ederken Türkiye'deki ümmetçi çevreler ve İslamcı STK'lar Türk ordusunun Gazze'ye giderek Araplar ile Yahudiler arasında yıllardır devam eden çatışmalara taraf olmasını istiyor. Öte yandan Arap dünyasının önde gelen ülkeleri festivallere ve kutlamalara devam ediyor. Suudi Arabistan'da Riyad Sezonu isimli dünyanın en büyük müzik eğlence festivali düzenlenirken, Birleşik Arap Emirlikleri de Cadılar Bayramı'nı birçok etkinlik ile kutluyor.

İsrail-Filistin savaşı devam ederken Türkiye'deki ümmetçi çevreler ve İslamcı STK'lar Türk ordusunun Gazze'ye giderek Araplar ile Yahudiler arasında yıllardır devam eden çatışmalara taraf olmasını istiyor. Söz konusu gruplar Türkiye'nin Cumhuriyet'in 100. yılını kutlamasını da eleştirerek provokasyon yaratmaya çalışmıştı. Öte yandan Arap dünyasının önde gelen ülkeleri festivallere ve kutlamalara devam ediyor. Suudi Arabistan'da Riyad Sezonu isimli dünyanın en büyük müzik eğlence festivali düzenlenirken, Birleşik Arap Emirlikleri de Cadılar Bayramı'nı birçok etkinlik ile kutluyor.

Suudi Arabistan'daki festivale yüzbinlerce kişi katıldı. Suudi Arabistan'da her yıl düzenlenen devlet destekli eğlence festivali Riyad Sezonu, dördüncü kez Riyad'daki Kingdom Arena'da başladı. Suudi Arabistan Genel Eğlence Otoritesi Başkanı Turki Al-Sheikh, etkinliğin resmi açılışını Krallık Arenası çanları eşliğinde yaptı. Açılış törenine dünyanın dört bir yanından sporcular, sanatçılar ve sosyal medya fenomenleri dahil olmak üzere çok çeşitli sanatçılar katılım gösterdi.

Dansçılar ve müzisyenlerin de aralarında bulunduğu uluslararası sanatçılar, küresel yıldızların müzik ve dans performanslarının ardından kalabalıktan coşkulu alkış ve tezahüratlarla karşılaştı.

Sosyal medyada kullanıcılar, "Gazze'ye her gün bombalar yağarken, her gün yüzlerce insan hayatını kaybederken, bugün dünyanın en büyük müzik festivallerinden biri olan "Riyadh Season 2023" Suudi Arabistan'da başladı" yorumlarında bulundu.

suudi arabistan müzik festivali mehmetçik gazzeye gazze suudi arabistan