Ümraniye Belediyesi'nin 8.3 Milyon TL'lik İhalesi Bilal Erdoğan'ın Lise Arkadaşı Barış Aksüs'ün Şirketine

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın imam hatipten arkadaşlarına kamu ihaleleri akıtılıyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın imam hatipten arkadaşlarına ait şirketlere kamu ihaleleri akmaya devam ediyor. 

Bilal Erdoğan'ın imam hatipten sınıf arkadaşı olan Barış Aksüs’ün şirketine AKP’li Ümraniye Belediyesi’nin milyonlarca liralık taş tozu ve mıcır ihalesi verildi.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre AKP’li Ümraniye Belediyesi’ne bağlı Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü, 10 Ocak'ta “Taş Tozu ve Mıcır Alım İşi” adı altında bir ihaleye çıktı.

Kamu İhale Bülteni'nde yer alan bilgilere göre AKP'li Ümraniye Belediyesi'nin ihalesini 8 milyon 330 bin TL teklif veren Aksüs Yapı ve Entegre Atık İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi aldı.

Aksüs Yapı Şirketi ile AKP’li Ümraniye Belediyesi arasında 28 Ocak’ta sözleşme imzalandaı ve ihale kapsamında şirket, belediyeye 100 bin toz taş tozu ve mıcır sattı.

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre ise Aksüs Yapı Şirketi, Barış Aksüs'e ait. Barış Aksüs, Bilal Erdoğan’ın imam hatip lisesinden sınıf arkadaşı.


AKP Döneminde İBB'den 29 Milyon TL'lik İhale


Barış Aksüs'ün kamudan aldığı tek ihale bu değil. 

Aksüs Yapı şirketi AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) de milyonlarca liralık ihaleler aldı. Şirket, İBB’nin AKP tarafından yönetildiği 2013 ve 2015 yılları arasından İBB’ye bağlı İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İSTAÇ) Genel Müdürlüğü’nden tam 23 milyon 990 bin TL değerinde 5 ayrı ihale aldı.

Şirket bu yıl aldığı ihalenin haricinde de 2017 ve 2018 yıllarında Ümraniye Belediyesi'nden toplam 11 milyon 65 bin TL değerinde iki ayrı ihale aldığı öğrenildi.


Kritik Kurumun Hisselerini de Aldı


Aksüs, Türkiye'nin en kritik kurumlarından birinin hisselerini de AKP iktidarının onayıyla aldı.  “Anadolu’nun madencilik potansiyelinin ortaya konulması” amacıyla kurulan ETİ Maden İşletmeleri’ne bağlı Hidrojen Peroksit Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yüzde 28,2’lik hissesinin satışı AKP tarafından onaylandı. Kurumun, ETİ’ye ait hisselerinin tamamı  Barış Aksüs’e devredildi.

akp bilal erdoğan imam hatip bilal erdoğanın lise arkadaşı barış aksüs ümraniye belediyesi ihale