Ümraniye'de El Cezire Muhabiri İYİ Partili ile Tartıştı: Araplar Ya Erdoğan Giderse Diye Endişeli

TAKİP ET

İstanbul Ümraniye'de İYİ Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı çadırı önünde Arapça çekim yapmak isteyen El Cezire muhabirine partililerden biri tepki gösterdi. İkili arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Muhabir çekimini tamamlamadan ayrıldı. Sosyal medyada Arap kullanıcılardan biri "Bu olay, Erdoğan'dan sonra Türkiye'de Arapların yeri olmadığını gösteriyor." dedi.

İstanbul Ümraniye'de İYİ Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı çadırı önünde Arapça çekim yapmak isteyen El Cezire muhabirine partililerden biri tepki gösterdi. İkili arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Muhabir çekimini tamamlamadan ayrıldı. Sosyal medyada Arap kullanıcılardan biri "Bu olay, Erdoğan'dan sonra Türkiye'de Arapların yeri olmadığını gösteriyor." dedi.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerin meydanlarda çadırlı tanıtımları devam ediyor.

Seçimleri takip etmek üzere İstanbul Ümraniye'deki çadırları dolaşan ve çekim yapan El Cezire muhabiri, İYİ Parti çadırının önüne gelip Arapça çekim yapmak isteyince partililerden birinin tepkisiyle karşılaştı.

Muhabire "Arapça yok, ben sana güvenmiyorum." diyen partiliye muhabir, "Ben de Türk'üm" diyerek karşılık verdi.

"Ben gittim orada çekim yaptım, şimdi burada yapıyorum" diyen muhabir, anlaşılan o ki diğer partilerin çadırlarında da çekim yaptığını ancak yalnız İYİ Parti çadırına geldiğinde tepkiyle karşılaştığını ifade etti.

Bir süre daha İYİ Parti çadırını işaret ederek ve Akşener'i anarak çekimine devam eden muhabir ardından oradan ayrıldı.

Sosyal medyada paylaşılan bu olaya Arap kullanıcılardan kaygı dolu tepkiler geldi. Arap kullanıcıların pek çoğu Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması temennilerini paylaştı.

Arap kullanıcılardan biri "Bu olay, Erdoğan'dan sonra Türkiye'de Arapların yeri olmadığını gösteriyor." dedi.

TamgaTürk'e konuşan ve kendini "İttihatçı" olarak tanımlayan Yunus Emre Bulut yaşananları şu sözlerle anlattı: 

Dün gün içerisinde genel olarak standımız yoğundu. Bir boşluk bulunca stantta sandalyeye oturdum broşür vermeye devam ettim. Daha sonra bir iki dakikalık boşluk oldu o arada bir kadın sağ elinde mikrofon olduğu halde sol eliyle de bizi işaret edeerek gelmeye başladı. Kamerayı görmedim, kadın çok telaşlı sanki yangın varmış gibi davranıyordu. Ne dediğini anlamadım, kamerayı da görmedim. Sonra ayağa kalkıp ne olduğunu sordum Arapça konuştuğunu söylediler. Ben ayağa kalkınca gidip geldiler. Ne dediklerini anlamadım biz Türküz Türkçe konuş dedim. Sonra beni tahrik etmeye başladılar, spiker kadın beni göstererek bir şeyler anlattı. Benim tepkim devam edicne Türkçe konuşmaya başladı. Ne anlattığını bilmediğimi de söyledim. Türkçü bir genç olduğum için aklıma Atsız, Gökalp gelince tepki gösterdim. Ancak kendisine herhangi bir fiziki müdahalem olmadı. Tepki gösterdiğim için pişman değilim.

el cezire ümraniye iyi parti