Ümraniye'de İBB İşçilerine Silahlı Saldırı

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi işçileri Ümraniye'de yol çalışması yaptıkları sırada kapalı yoldan geçmek isteyen magandaların silahlı saldırısına uğradı. Polisin 13 boş kovan topladığı saldırıda bir işçi yaralandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) işçileri Ümraniye'de yol asfaltlama çalışması yürütüyordu. Saat 04.30 sıralarında Dudullu Baraj Yolu'nda asfalt çalışması yapan işçiler, yolu trafiğe kapatmak zorunda kaldı.

Bu sırada 5 kişinin bulunduğu bir araç kapalı yoldan geçmeye çalıştı. İşçilerin buna izin vermemesi üzerine otomobildeki şahıslar bölgeyi terk etti.

İddiaya göre alkollü olan şahıslar otomobille geri döndü ve yol çalışması yapan işçilere ateş açtı. Bir işçi silahlı saldırıda yaralandı. Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan İBB işçisi Çağlar Ç.'nin hayati tehlikesi bulunmuyor.

Polis 13 Boş Kovan Topladı

Saldırının ardından olay yerine gelen polis ekipleri, 13 boş kovan buldu. İşçilere saldıran şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Yol çalışmasını yürüten işçilerden biri olan Mesih A., 04.30 sıralarında yol çalışması yaptıkları esnasında yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı:

"Bizim arkadaşlar makine arıza verdiği için duruyorlar. Bir Megane geliyor. Arabada 5 kişi var. Yoldan geçmek istiyorlar, bizimkiler izin vermiyor. 'Kaza yaparsınız' diyorlar. Onları uyarıyorlar. Onlar da 'Bekleyin 10 dakika sonra geleceğiz' diyorlar. Gerçekten 10 dakika sonra geliyorlar. Bize ateş açtılar. Biz de kaçtık. Bir yaralı arkadaşımız var. Durumu iyi."

ümraniye ibb istanbul büyükşehir belediyesi işçilerine silahlı saldırı asfaltlama çağlar mesih