Umumi Dolandırıcılık: Ocak Ayının Zamları Aralık Faturalarına Yansıtıldı

TAKİP ET

Mehmet Tezkan, Ocak ayı zamlarının Aralık ayı faturalarına yansıtıldığını ortaya çıkardı.

Halk TV'deki köşesinde "Elektrikte fatura vurgunu!" başlıklı bir yazı kaleme alan Mehmet Tezkan, Ocak ayında yapılan zamların Aralık ayında kesilen faturalara yansıtıldığını ortaya çıkardı.

İbrahim Ender Altan'a cuma günü yolladığı Boğaziçi Elektrik'in 484 lira 10 kuruşluk bir faturayı delil gösteren Tezkan, Altan'ın faturayı incelediğinde şişirilerek zammın Aralık ayına da yansıtıldığını fark edince derhal 444 6 255 numaralı telefonu arayarak itiraz ettiğini aktardı.

Telefona uzun bekleyişten sonra yanıt veren "Didem hanım"ın önce bir şey yapamayacağını söylediğini, Altan'ın ısrarı üzerine yanlış hesaplama yapıldığını ve fark ücretin 10 gün içinde iade edileceğini belirttiğini aktaran Mehmet Tezkan, apartmandaki diğer faturalar içinse Didem hanımın "Onların da başvurması itiraz etmesi gerekir" dediğini ifade etti.

"Eğer herkesin faturası böyleyse büyük bir soygun var demektir. Türkiye çapında bütün dağıtım şirketleri de aynı yöntemi izledilerse daha büyük bir soygun var demektir" EPDK'nın derhal soruşturma açması gerektiğini belirtti.

Mehmet Tezkan söz konusu umumi dolandırıcılığı Halk TV canlı yayınında böyle anlattı:

 

elektrik faturası ocak aralık ayına zammını yansıttılar mehmet tezkan