UN Women Siyahi Kadını Yalnız Bıraktığı Paylaşımı Tepki Alınca Tweeti Sildi

TAKİP ET

Sevgililer günü için tweet atan Un Women, birbirine sarılan çiftler arasında yalnız kalmış siyahi bir kadın paylaşımı sebebiyle sosyal medya kullanıcılarının hedefi oldu.

BM Kadınları olarak da bilinen Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi için çalışan bir kuruluş olan UN Women, sevgililer günü için bir paylaşım yaptı.

Yaptığı paylaşımda birbirine sarılan çiftler arasında yalnız kalmış ''Siyahi'' bir kadın olması twitter kullanıcıları tarafından tepki aldı.

''Siyahi kadın neden yalnız?'' tepkilerinin ardından paylaşımı silen UN Women, durumu telafi etmek için yeni bir paylaşım yaptı. Attığı ilk tweeti silip, ''Sevgililer Günü'nde aşkı tüm çeşitliliği içinde tasvir eden bir illüstrasyon yayınladık. Yorumlarda söylediklerinizi dinledik ve kaldırmaya karar verdik. Un Women; yaş, ırk, etnik köken veya cinsel yönelimden bağımsız olarak tüm kadın ve kız çocuklarının cinsiyet eşitliği ve güçlendirilmesi için çalışmaktadır.'' cümleleriyle yeni bir tweet yayınladı. 

un women siyahi zenci ırk cinsiyet sevgililer günü