Ünal Karaman: Daha Önce MHP ve AKP de Teklif Yaptı, Ancak Kabul Etmedim

TAKİP ET

Trabzonspor'un efsane kaptanlarından biri olarak anılan eski Milli furbolcu ve teknik direktör Ünal Karaman, Konya'da düzenlenen bir iftar yemeğinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'un efsane kaptanlarından biri olarak anılan eski Milli furbolcu ve teknik direktör Ünal Karaman, İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olarak siyasi arenaya adım attı.

Konya’da düzenlenen bir iftar yemeğinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karaman, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in daveti üzerine İYİ Parti’ye katıldığını açıkladı. Karaman, daha önce MHP ve AKP tarafından da teklif aldığını ancak futbola hizmet etmek için kabul etmediğini belirtti.

“Geçmiş dönemde teklif aldığım partiler içerisinde MHP de vardı. Ondan önceki dönemde de, Abdulkadir Aksu’nun İçişleri Bakanı olduğu dönemde teklif aldım. O zamanlar futbola hizmet etmek istediğim için siyaset düşünmedim. Ama geçen süreç içerisinde ülkeme hizmet etmek gerektiği hissine kapıldım. Mevcut duruma baktığımda da benim için en uygun olanının Genel Başkanımız Meral Akşener’in başında bulunduğu İYİ Parti olduğunu düşündüm ve siyasete bu şekilde atıldım.”

Karaman, Meclis’te milletvekili olan diğer sporculara da değindi ve onların ülkeye hizmet etme çabalarını takdir ettiğini dile getirdi. Ancak kendisinin Meclis’te çok güçlü olacağını ve ülkeye daha fazla hizmet edebileceğini sözlerine ekledi.

“Saffet Sancaklı ile takım arkadaşlığı yaptık. Alpay Özalan da milli takımlarda talebem oldu. Burada arkadaşlarımın iyilerini ve kötülerini söylemek bana yakışmaz. Onlar benim arkadaşlarım, dostlarım. Eminim ki kendi güçlerince ülkeye hizmet etmeye çalıştılar. Ama çok güçlü bir Ünal Karaman Meclis’te olacak. O gücü zaten vakti zamanı geldiğinde hissedeceksiniz”

Geçmişte MHP ve AKP tarafından teklif aldığını açıklayan Karaman, siyaset düşünmeyi tercih etmediğini ancak son zamanlarda ülkesine hizmet etme gereği hissettiğini ifade etti. İYİ Parti’nin Meral Akşener önderliğindeki yönetimine uygun bulduğu için bu partiye katıldığını dile getirdi.

Berat Albayrak Bir Gün Yanıma Oturursa Birebir Konuşup Cevap Veririm

Karaman, AKP'li eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile yaşadığı polemiğin ardından Trabzonspor’daki görevinden ayrıldığı iddiaları hakkında da konuştu. Herhangi bir polemiğe gerek olmadığını belirten Karaman, Albayrak ile yaşadıkları konuları doğrudan kendisiyle konuşmaktan kaçınmayacağını belirtti.

 "Böyle bir polemiğe gerek yok. Ben hiçbir polemiğin içerisinde olmayacağım. Berat Albayrak bir gün yanıma oturursa ve o dönem yaşananları birebir konuşmak isterse, ben de o zaman yaşadığım şeyleri birebir konuşur cevap veririm”

ünal karaman berat albayrak iyi parti meral akşener