UNICEF'e Göre 15 Yaşındaki Çocukların En Mutsuz Olduğu Ülke Türkiye: Yüzde 57

TAKİP ET

UNICEF'in araştırmasına göre hayatından memnun olan 15 yaşındaki çocukların oranının en düşük olduğu ülke Türkiye çıktı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), AB ve OECD'ye üye olan aralarında Türkiye'nin de aralarında olduğu 41 ülkeyi kapsayan bir araştırma yaptı. Türkiye, özellikle 15 yaşındaki çocukların yaşam memnuniyeti konusunda son sırada yer alıyor. Araştırmada, Türkiye'de bu yaştaki çocukların sadece yüzde 53'ünün hayatlarından memnun olduğu saptandı.

Genel olarak çocukların bedensel, ruhsal sağlıkları ile yetenekleri açısından yapılan değerlendirmede, çocukların en iyi durumda bulunduğu ve en mutlu olduğu ülkelerin Hollanda, Danimarka ve Norveç olduğu belirlendi. Türkiye, değerlendirmede kullanılan bazı göstergelere dair veri bulunmaması nedeniyle bu listeye dahil bile edilmedi.

türkiye çocuk işçiliğ dünyada 15 yaşındaki en mutsuz çocuklar türkiyede en mutsuz ülke türkiye yüzde 56 mutsuz unicef araştırması unicefe göre türkiyedeki çocuklar mutsuz bedensel ve ruhsal sağlık