Üniversite Öğrencisi Batuhan Kaymak, Başıboş Köpeklerinden Kaçarken Trafik Kazası Sonucunda Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Başıboş sokak köpekleri insanlara zarar vermeye devam ediyor.

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Batuhan Kaymak'ın başıboş köpeklerden kaçarken otomobilin çarpması sonucunda hayatını kaybettiği iddia edildi. 

Olay, saat 18.00 sıralarında Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü B Kapısı önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, başıboş köpeklerin saldırısı sonucundan olay yerinden uzaklaşmaya çalışan hukuk fakültesi 2. sınıf öğrencisi Batuhan Yener Kaymak'a (20) otomobil çarptı. Kazayı gören diğer öğrenciler 112 Acil Çağrı Merkezine haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye götürdü. Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen Kaymak, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis kazaya ilişkin inceleme başlattı.

 

Kocaeli Üniversitesi'nde Başıboş Köpek Sorunu Var

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri olayla ilgili olarak sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, kampüsün içerisindeki yıllardır çözülmeyen sorunun altını çizdi. Öğrenciler, kampüs etrafında onlarca başıboş köpeğin olduğundan ve bu durumun yıllardır çözülmediğini belirtti.

 

Kocaeli Üniversitesi'nden Şüphe Çeken Paylaşım

Olayın ardından Kocaeli Üniversitesi, X hesabından şüphe çeken bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda, başıboş köpeklerden kaçarken otomobilin çarpması sonucunda hayatını kaybettiği iddia edilen Batuhan Kaymak için, "karşıdan karşıya geçerken otomobil çarptı" ifadesi kullanıldı. 

 

Kocaeli Valisi'nden Açıklama: Kameralarda Köpek Kovalamasına Dair Görüntüye Rastlamadık, İddialar Asılsız

Kocaeli Gündem'in bildirdiğine göre Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yaptığı açıklamada görüntülerde köpek kovalamasına rastlamadıklarını söyleyedi. Yavuz “Üzücü bir olay, hayatını kaybeden öğrenicimize rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Ancak, ortaya atılan iddialar asılsızdır. Olayı detaylıca inceledik. Bölgedeki olay yerini gören kamera kayıtlarını arkadaşlarımız izledi. Herhangi bir köpek kovalamasına dair bir görüntüye rastlamadık. Ne yazık ki genç kardeşimizin üst geçidi kullanmadığı görülmektedir. O esnada bir araç kendisine çarpmıştır. Kamuoyu ve sizler de fark edersiniz ki, son zamanda bölgedeki sokak köpeği sayısı da gözle görülür şekilde azalmıştır” dedi.

 

batuhan kaymak kocaeli üniversitesi başıboş köpek başıboş