Üniversite Sınavında ''Kürt Yanlısı Muhalefet Partisi'' İfadeleriyle HDP Sorusu Soruldu

TAKİP ET

Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iktisat bölümü sınavında savcılığın hangi makamdan 'Kürt yanlısı muhalefet partisini kapatması istediği' ve kapatılma isteği olan partinin hangi parti olduğu soruldu.

Pamukkale Üniversitesi'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iktisat bölümü birinci sınıf öğrencilerine bölümden bağımsız 2 soru soruldu.

İngilizce yapılan sınavda öğrencilere ilk olarak, “Türk savcılığı ülkenin üst mahkemesinden hangi Kürt yanlısı ana muhalefet partisinin yasaklanmasını istedi” sorusu soruldu. 

Sorunun cevap şıklarında İYİ Parti, MHP, HDP, Saadet Partisi ve AKP verildi. 

Tepki çeken ikinci soruda ise hangi kurumun Kürt yanlısı muhalefet partisini yasaklayabileceği soruldu. Bu soruya ait yanıtlarda da Yargı Uyuşmazlıkları Mahkemesi, HSK, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay seçenekleri verildi.

Toplumu Öfkelendirmenin Kimseye Faydası Olmaz

Denizli'de CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum soruların bölümle alakası olmadığını belirterek, “Hangi parti ya da etnik grup olursa olsun, ilgisiz bir sınav içinde yer almamalıydı. Zaten ekonomik sıkıntılar ve salgın nedeniyle gergin durumdaki toplumu daha da öfkelendirmenin kimseye faydası olmaz. Bunu her yerde her fırsatta yapıyorlar” şeklinde konuştu.

pamukkale üniversitesi 2 soru hdp kapatma iktisadi idari bilimler