Üniversitelerde Uzaktan Eğitim Kararı Alan AKP İstibdadı, Kur'an Kurslarını Devam Ettirecek

TAKİP ET

Pazartesi gününden itibaren eğitim öğretime başlayacak olan Kur'an kursları, deprem bölgesi dışında kalan illerde faaliyet gösterecek.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üniversiteleri uzaktan eğitime geçirip yurtları boşaltan AKP istibdadı, yatılı Kur'an kurslarına aynı kararı uygulamadı. Pazartesi gününden itibaren eğitim öğretime başlayacak olan söz konusu kurslar, deprem bölgesi dışında kalan illerde faaliyet gösterecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Türkiye genelinde eğitime ara verildi. MEB, aranın ardından 20 Şubat'ta eğitim öğretimin yeniden başlayacağını açıklarken YÖK, bahar döneminin uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacağına karar verdi. KYK yurtları ise depremzedeler için boşaltıldı.

Tartışmalı eğitim kararlarının arasında Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Kur'an Kurslarına yönelik alınan karar da yer alıyor. Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, il müftülüklerine “eğitim ve öğretime açılış” konulu yazı göndererek deprem bölgesi dışında kalan illerdeki tüm yatılı ve gündüzlü Kuran kurslarının 20 Şubat itibarıyla eğitime başlamasını istedi.

Depremden yoğun olarak etkilenen Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’daki Kuran kursları faaliyetlerine ara verdi. Diğer 8 ilde ise 27 Şubat itibarıyla sadece hafızlık kurslarına yüz yüze veya çevrimiçi olarak başlanabileceği belirtildi. Eğitim kararları arasında, depremler nedeniyle 10 ilden diğer illerdeki okullara nakil olan öğrencilerin de devamsızlık hükümlerinden muaf tutulacağı açıklaması da yer aldı.

Kararların alınması sırasında iktidarın, depremzedeler için KYK yurtlarını boşaltma kararı alırken, yatılı Kuran kurslarına aynı uygulamayı yapmaması eleştirildi. Bazı sosyal medya kullanıcıları, iktidarın çifte standart uyguladığını ve öğrenciler arasında ayrımcılık yapıldığını belirtti.

uzaktan eğitim Kuran kursu diyanet işleri başkanlığı ali erbaş müftülük deprem kyk yurtları depremzede