Üniversitenin Çevresinden 63 Daire Alan Ev Sahibi, Evlerini Öğrencilere Kiralamak İstemediğini Söyledi

TAKİP ET

Eskişehir'de 63 dairesi olan Abdullah Boztepe, öğrencilerden yana şikayetlerini dile getirerek evlerini neden öğrencilere kiralamak istemediğini anlattı.

42 sene Almanya’da çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönerek Anadolu Üniversitesi’ne yakın mahallelerden 63 daire alan Abdullah Boztepe, öğrencilere ev kiralamak istemediğini belirtti. Çoğunluğu Güllük Mahallesi'nde olmak üzere onlarca eve sahip olan Boztepe, evlerini öğrenciye kiraladığında çok pişman olduğunu bu sebeple de artık öğrencilere ev vermediğini dile getirdi. 

Öğrencilerin sorumsuz olduğunu iddia eden Boztepe, “Öğrenciler buraya düzgün bir şekilde okumaya gelse ben seve seve evimi vereceğim. Öğrencilerin yüzde 95’i evin duvarların yazı yazıyor, duvara resim çakıyorlar, bir kişi tutuyor evi 3-4 kişi kalıyor bu durumlar çok kötü.

Eski bir öğrenci kiracım, çatıda kitaplarını bırakmış hala orda duruyor. Buna benzer eşyalarını bırakıp gidiyor, al dediğimde de sonra alırım diyor. Bazıları buraya gelip 4 yıllık okulu 8 senede bitirmiyorlar bunların ailelerine de yazık'' dedi.

Hayvan Besledikleri İçin Öğrenci İstemiyor 

Öğrencilerin çok ses yaptıklarını ve hayvan beslediklerini, bunlardan rahatsız olduğu için de evlerini vermek istemediğini ifade eden Boztepe, ''Gece saat 02.30’da bile sabaha kadar yüksek seste müzik dinliyor, bu öğrencilerin komşuları aile oluyor. Gece geç saatlerde kalkıp gittim, ‘Yapmayın böyle, yatın saat 02.30 yarın okulunuz var’ diyorum beni dinlemiyorlar. Öğrencilerin yüzde 35-40 kedi köpek besliyor, ben bunu istemiyorum'' şeklinde konuştu.

Öğrenciler Evi Berbat Ediyor

Boztepe, öğrencilerden kira alma konusunda da sıkıntı yaşadığını söyleyerek, “Aileleri parayı yollasa da parayı harcıyorlar ve ‘kirayı bir dahaki ay versem’ diyor.  Ben evi o kadar temiz veriyorum ki bütün evler tertemiz. İki yıl önce bir öğrenci kiracım dolabın kapaklarını yağlı boyayla boyamış. ‘Neden boyadın’ diye sordum, ‘öyle istiyorum’ dedi onunla tartıştık bu konu yüzünden. 

Öğrenciler evi berbat ediyorlar, çalışanlar da yapıyor tabii ki ama en çok öğrenciler. Halılarımı yakıyorlar, sigara içerken külünü koltuğa atıyor çekyatımı yakıyor. Öğlenciler evimi temiz bırakmıyorlar. En az 6 bin lira masrafım oluyor. Yıpranmış eşyaları atıyorum çünkü yeni kiracıya temiz eşyalarla vermek istiyorum. En az 6 bin lira çöpe atıyorsun. Örneğin bir öğrenci parkelerimi yakmıştı mesela, o parkelerin değişimi en az 2 bin lira'' ifadelerini kullandı.

anadolu üniversitesi eskişehir 63 daire ev sahibi abdullah boztepe