Üniversitenin Hastalığını Sorguladığı Akademisyen Merve Biçer Yumak Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Beykent Üniversitesi'nin hastalığını sorguladığı Öğretim Görevlisi Merve Biçer Yumak, hayata gözlerini yumdu.

Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Merve Biçer Yumak hastalığı nedeniyle yıllık iznini kullanarak tedavisi için Trabzon'a gitti. Fakat tedavisinin uzaması nedeniyle tıbbi rapor alarak bu raporu Beykent Üniversitesi'ne iletti.

Senelik izninin üzerinde il dışından tıbbi rapor aldığı için Yumak'tan savunma istendi. Savunmasını veren Merve Biçer Yumak, aradan geçen bir hafta sonra hayata gözlerini yumdu.

Evrensel'in haberine göre aort damarından ciddi bir ameliyat geçiren Yumak'ın ücretsiz izne çıkmak için çok çaba gösterdiği ancak okulda gördüğü baskı ve yoğun stresin onu tedavisi sırasında da takip ettiği ortaya çıktı. Evrensel'e konuşan bir akademisyen, "Rahatsızlığı nedeniyle yoğun stresten uzak durması gerekiyordu, zaten onun için tedaviye gitti ancak orada da peşini bırakmadılar" dedi.

Sessiz Protesto

Yumak'ın vefatının ardından Beykent Üniversitesi'nde sessiz bir protesto yaşandı. Bir akademisyen, üniversitenin tam ortasında yapayalnız şekilde oturarak okuldaki baskı ve mobbing ortamını protesto etti.

üniversitesnin üniversitenin beykent üniversitesi hastalığını sorguladığı akademisyen merve biçer yumak hayatını kaybetti sessiz protesto