Ünlü İsimler Hakkındaki Haberleri Sahte Mahkeme Kararlarıyla Kaldırmaya Çalışan Şebeke Çökertildi

TAKİP ET

Ünlü isimler hakkında yayımlanan olumsuz haberleri sahte mahkeme kararlarıyla kaldırmaya çalışan şebeke çökertildi.

Sabah gazetesinden Atakan Irmak ve Dilek Yaman Demir'in haberine göre geçtiğimiz aylarda bazı yayın organlarına mailler gönderen bir grup, sahte mahkeme kararlarına yer verdikleri bu e-maillerle bazı ünlü isimler hakkındaki olumsuz haberlerin kaldırılmasını istedi.

Haberleri sitelerinden kaldırmayı reddeden yayın organlarını arayan şüpheliler tehdide dahi başvurdu. 

Instagram fenomeni Zeynep Özbayrak ve Prof. Dr. Yalçın Karakoca gibi yaklaşık 20 popüler isimle pazarlık yapan şebekenin yolladıkları e-maillerde ünlü hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen'in de adını kullandığı iddia edildi.

Sahte Erişim Engeli Kararları

Yayın organlarına gönderilen e-maillerde yer alan sözde mahkeme kararların gerçek mahkeme kararları olmadığının anlaşılması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada gönderilen sözde mahkeme kararlarının Sulh Ceza Hakimliği kararlarıyla bire bir aynı olduğu, hakim ve katip isimleri ve sicil bilgilerinin yer aldığı ortaya çıktı.

Soruşturmada, maillerde ismi olan ve mağdur sıfatıyla ifadesine başvurulan Prof. Dr. Ersan Şen, mail hesabının kendi adıyla oluşturulduğunu fakat kendisi tarafından kullanılmadığını söyledi.

Medya organlarını arayan isimleri tespit eden savcılık, danışmanlık şirketi olan Uğur Y. ile ortak olan İlknur Ö.'nün popüler isimler hakkında çıkan olumsuz haberlerin peşine düşerek bunların pazarlığını yaptığını belirledi.

Uğur Y. telefon numarasının kendisine ait olduğunu doğrularken "Benim sahte mahkeme kararlarıyla işim olmaz. Bunlara ayıracak vaktim yok. Sosyete camiasıyla iç içe çalışır, para kazanırım. Böyle içerikleri hazırlamam mümkün değil" dedi. İlknur Ö. de suçlamaları reddetti.

Uğur Y. ve İlknur Ö. hakkında tutuklama kararı verildi.

ünlü isimler hakkındaki haberleri sahte mahkeme kararlarıyla kaldırmaya çalışan şebeke çökertildi