Ünlü Rus Grup Ic3peak'ten Ukrayna'ya Destek

TAKİP ET

Ünlü Rus müzik grubu Ic3peak, Ukrayna'ya destek açıklaması yaptı.

Ünlü Rus müzik grubu Ic3peak'in Instagram hesabından yapılan açıklamada Ukrayna'da hayatlarını kaybeden yüzlerce insan karşısında duydukları üzüntü belirtildi.

"Putin'in başını çektiği Rus hükümeti, her iki ulusun geleceğini sarsan bir savaş yürütüyor" denilen açıklamada Putin rejiminin dünyayı sürüklediği tehlike vurgulandı.

Ukrayna'ya Destek

Grubun savaş devam ederken Rusya'da sahne alamayacağı belirtilen açıklamada "Rusya'daki tüm konserlerimizi iptal etmek zorundayız. Tarihleri yaklaşan Avrupa turlarımızda elde edeceğimiz gelirin de bir kısmını Ukrayna halkına yardım ve destek sağlayan kuruluşlara bağışlayacağız" denildi.

Rusya'da sansürün ve polis baskısının zirveye ulaştığı belirtilen açıklamada "Doğru bilgi almak zorlaşıyor ve alırsanız da ses çıkarmanız daha da tehlikeli" denildi. 

Rusya≠Putin

"Yine de lütfen susmayın... Binlerce Rus'un, asla oy vermediğimiz rejimle aynı düşünmediğini göstermek için hapse girmeyi bile göze aldığı protestolarda yer aldık. Barışçıl protestolar hâlâ her gün düzenlenmeye devam edecek. Direnmeye devam edeceğiz" denilen açıklamada "Rusya≠Rus hükümeti. Rusya≠Putin. Savaşı durdurun" ifadeleri kullanıldı.

 
        Bu gönderiyi Instagram'da gör                      

NASTYA + NICK = IC3PEAK (@ic3peak)'in paylaştığı bir gönderi

ic3peak rusya putin ukrayna destek