Ünlü Sanatçılardan Gülşen'in Tutuklanmasına Tepki: 'Ülkesindeki Kadınlara 'Sürtük' Diyebilen Cumhurbaşkanı...'

TAKİP ET

Tarkan, Hadise, Edis,, Harun Tekin, Berkay ve Feridun Düzağaç gibi pek çok ünlü sanatçı, Gülşen'in hukuksuz olarak tutuklanmasına tepki gösterdi.

AKP'nin suç örgütleriyle karanlık ilişkilerine ve yolsuzluklarına dair dikkat çekici ifşalarda bulunan Sedat Peker, dikkat çekici iddialar ortaya attı.

Peker'in iddialarının ardından AKP'ye yakın sosyal medya trolleri, ünlü şarkıcı Gülşen'in aylar önce söylediği sözleri gündeme taşıyarak ünlü şarkıcıyı hedef gösterdi. Bunun ardından başlatılan soruşturma kapsamında Gülşen hakkında tutuklama kararı verildi.

Peker'in iddialarına ilişkin ayrıntılı haberimizi okumak için tıklayınız:

Günaydın, Erdoğan İstibdadıyla Boğuşan Türk Milleti

Ünlü İsimlerden Tepki 

Ünlü popçu Tarkan, Gülşen hakkında tutuklama kararı verilmesine tepki gösterek "Gülşen'e yapılan bu haksızlık son bulmalı ve Gülşen hemen serbest bırakılmalı" açıklamasını yaptı.

Tarkan'dan 'Gülşen Serbest Bırakılsın' Çağrısı

Tarkan, "Çocuklara cinsel istismarda bulunanları, kadın katillerini, tecavüzcüleri tutuksuz yargılayan hatta bazen hiç yargılamayıp serbest bırakanlar Gülşen'e gelince hızla harekete geçiyor. Yolsuzluk yapanları, hırsızları, kanunları çiğneyip doğayı katledenleri, hayvanları öldürenleri, dini kendi yobaz düşüncelerine alet edip toplumu kutuplaştıranları görmezden gelen hukuk sistemimiz Gülşen'i bir kalemde tutukluyor" ifadelerini kullandı.

Feridun Düzağaç'tan Çok Sert Sözler:

Ünlü şarkıcı Feridun Düzağaç ise Gülşen'in "Başka şeylerden utanalım" şeklindeki şarkı sözünü şu sert açıklamayla paylaştı:
 

"İmam kılığına bürünmüş bir sapkının 'dinde zorlama vardır, sopalanabilirler' dediği, ilahiyatçı kılığındaki bir meczubun 'namaz kılmayanlar öldürülebilir' buyurduğu, İslam'ı savunduğunu iddia eden bir zavallının 'iptal ettirdiğimiz festivaller listesi' yayınladığı bir günde sahne arkadaşına yaptığı orantısız bir şaka yüzünden orantısızca, siparişle ve zevkle tutuklanan bir kadın şarkıcının maruz bırakıldığı hukuksuzluk mide bulandırıcı ve tiksinç.

"Üzülme Gülşen, Haklısın"

Ama ben ülkesindeki kadınların neredeyse yarısına ‘sürtük’ diyebilen bir cumhurbaşkanımız olmasından yada ‘tecavüze uğrayanı tecavüzcüsüyle evlendirmeyi' fikredebilen bir insanın bu ülkenin ‘adalet bakanı’ olmasından yada koltuğunda oturduğu bakanlığı kazıklayan arsızların elini kollunu sallayarak geziyor olmasından, 'doktorları dövmeyip de ne yapacaksınız' diyen imamların özgürlüğünden ve şımarıklığından çok bugün hala kedi köpek tatil havuz kadeh paylaşan sanat camiamızdan ve 'festival adı altında toplanıp uyuşturucu içiyor ve toplu fuhuş yapıyorlar' söylemiyle evlatları galiz hakaretlere maruz bırakılan anne babaların suskunluğundan utanıyorum.

Üzülme Gülşen. Haklısın. Utanç duyulacak çok şey var."

Edis: Üzüntüm Tarifsiz

Ünlü şarkıcı Edis ise "Üzüntüm tarifsiz. Herkesi ve her şeyi anlayabilmekle beraber bir sanatçının, yakın arkadaşım olan meslektaşımın söylemlerinden ötürü cezaevine gönderilmesi beni yıkmıştır. Arkadaşımın samimi beyanlarına inanıyorum. Türk adaletinden kararını yeniden gözden geçirmesini bekliyorum" açıklamasını yaptı.

Armağan Çağlayan: Tutuklamak Nedir Yahu?

Hukuk öğrenimi görmüş olan ünlü sunucu Armağan Çağlayan ise "Tutuklamak nedir yahu? İnanılır gibi değil! Zaten görüntüler var. Söylediğini kabul ediyor. Sulh ceza hakimi delil karartacağına hükmettiyse demek! Karartılacak delil mi var ki?" tepkisini gösterdi.

Hadise'den Tepki

Ünlü şarkıcı Hadise ise "Çok üzgünüm... Hepimiz insanız, yanlışlar ve hatalar yapabiliriz çünkü insanız! Özür dilemek, özür dileyebilmek büyük bir erdemdir ki özür dilendi. Size soruyorum, kadınları vahşice öldüren ik ay yatar çıkarım diyen adamları, çocuklarının yanında karısını döven adamları bugün Gülşen'in tutuklandığı gibi tutuklasalardı kaç tane kadın bugün hayatta olurdu?" diye sordu.

Berkay: Adalet Kantarı Herkesi Tartmaz mı?

Berkay ise "Şimdi adalet denilen bu kantar herkesi tartmaz mı? Silah kaçakçısı, çocuk tacizcisi, adam vuranı ya da yaralayanı, kadın döveni, hırsızı tutuksuz yargılanacak serbest bırakılacak. Gülşen anında tutuklanacak. Gülşen bir stardır!! Bu olay onu daha çok büyütecektir" diye konuştu.

Mor ve Ötesi'nin solisti Harun Tekin ise "Dayattıkları gibi olmadığı, giyinmediği, konuşmadığı için bugün bir kadın sanatçı tutuklandı" paylaşımını yaptı.

 

ünlü sanatçılardan gülşen tutuklanmasına tepkiler sert