Unutulmaz Açılış: Sosyal Mesafe Kuralı İhlal Edilince 4 Gün Kapatma Cezası Aldı

TAKİP ET

Sivas'ta açılış merasimi düzenleyen bir markette sosyal mesafe kuralı ihlal edilince, yeni açılan markete 4 günlük kapatma cezası verildi.

Sivas'ta yeni açılan bir market, günler öncesinden açılışa özel indirimli ürünler satacağını duyurdu. Açılış günü, Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'nda bulunan marketin önünde çok sayıda kişi birikince Valilik de yeni açılan marketi 4 gün süreyle mühürletti. Polisler, ayrıca sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Valilik talimatıyla iş yerine 3 bin 150 lira idarî para cezası da uygulanması için tutanak hazırladı.

Sivas Valisi Salih Ayhan, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hoş olmayan ve hiçbir makul açıklamayla izah edilemeyecek bu sorumsuzluk örneğini hoş görmek mümkün değildir. Toplum sağlığını tehdit eden, salgınla olan mücadelemizi sekteye uğratan bu davranış ile ilgili sorumluluğu olan herkese gerekli cezai işlem uygulanacaktır" ifadelerini kullandı.

Sivas market market açılışı sosyal mesafe kuralı ihlal edildi yeni açılan markete kapatma cezası kapatma cezası idari para cezası sosyal mesafe Sivas Valiliği