Ürdün-Suriye Sınırında ABD Üssüne Gerçekleştirilen İHA Saldırısını, Şeriatçı Irak İslami Direniş Grubu Üstlendi

TAKİP ET

"Irak'ta İslami Direniş" grubu, 3 ABD askerinin öldüğü saldırıyı kendilerinin düzenlediğini öne sürdü.

Ürdün-Suriye sınır noktasındaki ABD üssüne gerçekleştirilen drone saldırısında 3 Amerikan askeri hayatını kaybederken 20'den fazla yaralı olduğu aktarılmıştı. 

Suriye-Ürdün Sınırındaki Kontrol Noktasına Drone Saldırısı Düzenlendi: 3 Amerikan Askeri Öldü

ABD yetkilileri saldırıların İran destekli olduğunu ifade ederken Cumhuriyetçi senatörler İran'a misilleme yapılması gerektiğini söyledi. Joe Biden hesap soracaklarını dile getirirken ABD Savunma Bakanı Austin de şu ifadeleri kullandı: 

"ABD güçlerine yönelik saldırılardan İran destekli milisler sorumlu ve biz de kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz. Başkan ve ben ABD güçlerine yönelik saldırılara müsamaha göstermeyeceğiz ve ABD'yi, birliklerimizi ve çıkarlarımızı savunmak için gerekli tüm adımları atacağız”

Cumhuriyetçiler tarafından Biden yönetimine pek çok tepki doğarken Eski Amerika Başkanı Trump da Biden'ı güçsüz olarak nitelendirdi. Trump Biden'ın teslimiyetçi olduğunu ifade ederken şunları söyledi: 

"ABD'ye yapılan bu yüzsüz saldırı, Joe Biden'ın güçsüzlüğü ve teslimiyetinin korkunç ve trajik sonuçlarından sadece bir diğeri."

Biden yönetiminin İran'a milyarlarca dolar para aktardığını iddia eden Trump, İran'ın bu parayı katliam yapmak için kullandığını savundu. Dünyanın 3. Dünya Savaşı eşiğinde olduğunu dile getiren Trump, yönetimde kendisi olsaydı bunların yaşanmayacağını söyledi. 

Trump, saldırıların ardından Amerika'nın 'güç yoluyla barış' politikasına acilen geri dönmesi gerektiğini, yaşanan drone saldırısının bunun bir kanıtı olduğunu ileri sürdü. ABD'li askerlerin hayatını kaybetmemesi için bunun ehemmiyetinin büyük olduğunu dile getiren eski başkan Trump, Joe Biden'ın başkomutanlığında ülkenin ayakta kalamayacağını söyledi. 

Cumhuriyetçi Senatörler Tahran'ın Hedef Alınmasını İstedi

ABD'nin Cumhuriyetçi senatörlerinden Lindsey Graham, John Cornyn ve Tom Cotton, Ürdün sınırında meydana gelen saldırı üzerine Biden yönetiminden İran'a saldırmalarını istedi. 

Lindsey Graham, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Biden'ın İran'a karşı aldığı önlemlerin başarısız olduğunu söylerken Amerika'nın İran'a 'Yapma' dediği her şeyin İran tarafından yapıldığına dikkat çekti. Lindsey Graham X paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"Şimdi İran'ı vurun."

Cumhuriyetçi bir başka senatör Tom Cotton ise X hesabından yaptığı açıklamada Biden'ı şu sözlerle suçladı: 

 "Joe Biden, askerlerimize yönelik saldırılara göz yumarak, Ayetullah'a milyarlarca dolar rüşvet vererek, İran'ı yıllarca cesaretlendirdi." 

İran'a karşı verilecek cevabın yıkıcı bir askeri misilleme olduğunu savundu. 

John Cornyn ise paylaşımında: 

 "Tahran'ı hedef alın." ifadesine yer verdi. 

Öte yandan Irak İslami Direniş Grubu yapılan saldırıyı üstlendi. Irak'ta İslami Direniş grubu yazılı açıklama yaparak eş-Şeddadi, Rukban ve Tenef üslerine saldırı düzenlediklerini iddia etti. 

 

abd ırak iran ırak islami direniş ürdün sınırı abd üssü iha saldırısı